Internationaal privaatrecht

 

Het internationaal privaatrecht (IPR) is het recht dat in een internationale situatie zal uitmaken welke wetgeving van welk land toepasselijk is, welke rechtbank van welk land bevoegd is, en hoe andere landen een rechterlijke uitspraak eventueel zullen erkennen en uitvoeren.

Indien u grensoverschrijdend contracteert of indien u te maken heeft met een vordering op een buitenlandse partij, dan kunnen wij u voorzien van specialistische kennis.

 

Uw eerste aanspreekpunt:

Het hele team

Frouke Douma

Frouke heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkte als juriste op een accountantskantoor en als advocaat bij een advocatenkantoor in het Noorden. Naast haar werk is ze als buitenpromovenda verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze promotieonderzoek doet naar de positie van zekerheidsgerechtigden in internationale insolventieprocedures vanuit internationaal privaatrechtelijk perspectief.

Frouke is secretaris in het bestuur van de Jonge Balie en lid van Jong Onroerend Goed (JOG) en de Jongeren Commerciële Club in Groningen en Assen.

050-2071614 +31 (0) 6 534 424 58 f.douma@yspeert.nl