Gezondheidsrecht advocaat

De zorgsector is een samenstel van diverse rechtsgebieden en altijd onderhevig aan veranderingen voor zowel zorgaanbieders, instellingen en zorgprofessionals. Het gezondheidsrecht is daarmee een van de meest dynamische rechtsgebieden. Het heeft betrekking op de rechten van patiënten, de kwaliteit van de zorg, aansprakelijkheid en financiering van de zorg. Een gezondheidsrecht advocaat adviseert u en staat u bij.

Waar kunt u mee te maken krijgen?

Als patiënt, zorgverlener of zorginstelling loopt u geregeld aan tegen veranderingen in de gezondheidszorg. Dikwijls hebben die juridische consequenties, die niet eenvoudig zijn te overzien. Als zorgprofessional kunt u te maken krijgen met een tuchtklacht of maatschapsconflict. Een zorginstelling kan geconfronteerd worden met verscherpt toezicht of een conflict met het zorgkantoor. Wellicht bent u als zorgonderneming nieuwsgierig naar de mogelijkheden om te gaan samenwerken met andere zorgaanbieders of –instellingen maar weet u niet waar u moet beginnen of wat uw mogelijkheden zijn? Met al deze vraagstukken kan een gezondheidsrecht advocaat u helpen. Onze aanpak houdt rekening met de gevoelige en bijzondere taak die u hebt als zorgverlener. Daar waar het zakelijker kan, zullen wij u daarin graag een stap verder helpen.

In welke gevallen moet u bij ons zijn?

Voor uiteenlopende vraagstukken kunt u bij één van onze experts terecht. Wij adviseren u proactief over processen en bevoegdheden binnen uw organisatie en kunnen van grote toegevoegde waarde zijn daar waar het gaat om de benadering van een juridisch probleem vanuit zakelijk opzicht.

Onze gezondheidsrecht advocaat kan u adviseren over:

 • arbeidsrechtelijke kwesties;
 • kwesties ten aanzien van vastgoed en bouwrecht;
 • een maatschapsconflict;
 • governance en juridische structuren;
 • medische tuchtzaken;
 • geschillen met zorgkantoren;
 • geschillen met ondernemings- en/of cliëntenraden;
 • het sluiten van zorgovereenkomsten;
 • privacykwestie met betrekking tot de AVG en NEN-normeringen;
 • aanbestedingskwesties;
 • het scheiden van wonen en zorg.

Uw eerste aanspreekpunt is gezondheidsrecht advocaat Kristien Croezen

format_quote
De Zijlen
Gezondheidsrecht advocaat Gezondheidscentrum Kloosterveen

‘Doortastend, open, eerlijk en vanuit een integrale benaderen; zo zouden wij Yspeert willen typeren. Gezondheidszorg is een complexe organisatie waar vertrouwen en integriteit belangrijk kernwaarden zijn. Yspeert heeft onze organisatie meerdere keren naar volle tevredenheid geadviseerd over uiteenlopende zaken. Dit geeft de organisatie rust en heeft ervoor gezorgd dat wij ons weer konden focussen op het verlenen van kwalitatief goede zorg.’

format_quote

Blogs, bibliotheek en publicaties

Uw eerste aanspreekpunt:

Kristien Croezen

Kristien studeerde Nederlands recht aan de RUG (specialisatie privaatrecht) en in de tussentijd ook HBO-rechten (bestuursrecht en privaatrecht) aan de Hanzehogeschool Groningen. Voordat zij de advocatuur in ging, was zij onder meer griffier bij de sector civiel van de rechtbank Groningen. Kristien heeft ruime ervaring in het privaatrecht en is nu met name actief op het gebied van bestuursrecht en gezondheidsrecht. Zij deelt haar ervaringen en kennis graag door middel van het geven van lezingen en schrijven van blogs.