sluiten, terug naar team pagina

mr. M. (Martin) Ueffing

Jurist

‘Je moet het klappen van de zweep kennen’

Ik ben opgegroeid in een professionele verkoopstal, waar ik nog altijd dressuurpaarden opleid voor de sport. Deze hippische achtergrond heeft mij zowel privé als beroepsmatig gevormd. Je leert presteren onder druk en je krijgt een topsportmentaliteit. Ook moet je flexibel zijn, hoofd- en bijzaken snel scheiden en vervolgens op je gevoel afgaan. Deze eigenschappen heb je nodig om een jong paard op waarde te schatten. Eigenschappen die mij als jurist ook goed van pas komen.

Mijn studie Europees en Internationaal Recht sluit ook naadloos aan op mijn achtergrond. Het grootste deel van de paardenhandel is export. Dan is het essentieel het recht in diverse landen goed te kennen. Ook mijn uitstekende beheersing, in woord en geschrift, van zowel de Duitse, de Engelse als de Nederlandse taal komen daarbij zeer goed van pas.

Martin Ueffing, opgegroeid in Duitsland, studeerde Europees en Internationaal Recht aan de Universiteit van Maastricht en rondde vervolgens ook zijn master Strafrecht, Criminologie en Forensica cum laude af. Martin behaalde een tweede master in Engels privaatrecht aan de Oxford Brooks University in London. Hij heeft eerder gewerkt als jurist bij een advocatenkantoor en bij een incassobureau. Martin is gespecialiseerd in het hippisch recht en ondernemingsrecht.

Publicaties van Martin

Publicaties van Martin Ueffing