Advocaat ICT

Inmiddels zijn ze bekend en berucht: de IT-projecten die uiteindelijk na vele maanden en soms jaren van implementatie mislukken. De kosten zijn vaak vele malen hoger dan de baten. Om dit soort excessen te voorkomen, probeert Yspeert advocaten al in het voorstadium van IT-projecten betrokken te zijn bij de advisering. Wordt er een deugdelijk contract gesloten? Bij wie rusten de intellectuele eigendomsrechten? Wordt er een licentie verstrekt? Wat staat er in de Service Level Agreement? Wat is er geregeld omtrent privacy? Omdat aan het begin van een IT-project nu eenmaal lang niet alles kenbaar is en omdat een project in beweging is, adviseert een advocaat ICT onze klanten gedurende het hele implementatieproces. Een advocaat ICT adviseert u en staat u bij.

Het ICT recht omvat verschillende rechtsgebieden, bijvoorbeeld het algemeen verbintenissen- en contractenrecht, privacyrecht en intellectueel eigendomsrecht. Met de komst van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) dient er bovendien expliciet rekening te worden gehouden met de privacyaspecten bij het ontwerpen van bijvoorbeeld software (privacy by design). Onze ICT advocaten vertellen u hier graag meer over.

Met welke onderwerpen kan een advocaat ICT u helpen?

  • software;
  • broncode;
  • escrow;
  • privacy;
  • Service Level Agreement (SLA);
  • licenties;
  • IT-contracten;
  • E-commerce;
  • AVG. 

Waarom kiest u voor een advocaat ICT van Yspeert advocaten?

Onze advocaten ICT adviseren, onderhandelen, procederen en maken of beoordelen overeenkomsten op het gebied van het ICT recht. Indien u met dit onderwerp te maken krijgt, raden wij u aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met onze advocaat ICT. Bijvoorbeeld als u van plan bent om een IT-contract te sluiten, als u vastloopt in een IT-project, als u de maker bent van software en deze software wilt verkopen en licenties wilt afgeven of als u een geschil krijgt over een van de onderwerpen met betrekking tot het ICT recht. Wij raden u aan om in een vroeg stadium contact met ons op te nemen: voorkomen is beter dan genezen.

Waar kan een advocaat ICT u nog meer mee helpen?

Als klant van Yspeert advocaten bent u van harte welkom op onze academies over diverse actuele onderwerpen. Wij delen veel van onze kennis kosteloos met u in academies of blogs, zodat u voldoende weet om zelf weer verder te kunnen. Onze advocaten ICT willen voor u op laagdrempelige wijze een gesprekspartner zijn: voor grote en klein kwesties waar u tegenaan loopt. We zullen u te allen tijde ontzorgen. Uw eerste aanspreekpunt is advocaat ICT Sander Vos.

format_quote
Advocaat ICT Bourguignon

Yspeert heeft in het verleden ons vooral geholpen bij contractzaken, ontslagzaken en ICT (datalekken). De aanpak van Yspeert zou ik willen omschrijven als:  Persoonlijk, laagdrempelig; alle disciplines in huis. Daarnaast organiseren zij regelmatig kosteloze juridische academies voor relaties. Dat is erg handig.

Door verandering van werkkring kwam ik voor het eerst met Yspeert in contact; er werd reeds met Yspeert zaken gedaan. Destijds was dat iemand uit mijn netwerk, maar ik kende bijna iedereen bij Yspeert (Groningen) en zocht altijd direct de benodigde advocaat op. Dat was voor mij helder.

Ik kan Yspeert advocaten van harte aanbevelen.

Advocaat ICT NNZ

Yspeert advocaten is de vaste leverancier voor alle juridische dienstverlening voor NNZ. Yspeert kent onze organisatie goed en begrijpt de (sociale) NNZ cultuur, waar zij in haar advisering terdege rekening mee houdt. We willen graag met al onze leveranciers een langdurig partnership opbouwen, wat met Yspeert in het algemeen geslaagd is. Ruim 15 jaar ben ik nu werkzaam voor NNZ, eerst als extern HR businesspartner, nu als HR-D manager in loondienst. Onze contactpersoon ken ik vanaf het eerste begin van mijn NNZ-tijd en zij heeft vele uiteenlopende zaken voor ons kunnen behandelen op het gebied van arbeidsrecht: van een eenvoudige juridisch advies inzake de interpretatie van een regeling tot complexere zaken zoals bijv. een noodzakelijk afvloeiingstraject. We zouden ons contactpersoon bij Yspeert als juridisch en arbeidsrecht specialist zeker aanraden voor andere organisaties. Recent hebben we samen een workshop georganiseerd hoe we als organisatie nog beter onze verslaglegging in de personeelsfiles op orde zouden moeten krijgen. We zijn er van overtuigd dat Yspeert meer kennis beschikbaar heeft, waar wij van zouden kunnen profiteren. Het periodiek bespreken van actuele ontwikkelingen op het vlak van arbeidsrecht is een bijv. thema voor de toekomst.

format_quote

Blogs, bibliotheek en publicaties

Uw eerste aanspreekpunt:

Sander Vos

Sander is sinds 2007 actief als advocaat en curator. Hij heeft als curator vele faillissementen behandeld en afgewikkeld en heeft als advocaat ruime (proces)ervaring op het terrein van het goederen- en verbintenissenrecht. Sander heeft met name veel ervaring met het opstellen en beoordelen van contracten, het aangaan en afwikkelen van financieringen en het vestigen en uitwinnen van zekerheden (zoals borgtochten, pandrechten en hypotheekrechten). Daarnaast begeleidt Sander doorlopend aandeelhouders bij zowel het opstarten als ontvlechten van samenwerkingen en adviseert hij veel over herstructureringen en overnames.