yspeert learning

Learning - leergangen

Yspeert learning presenteert: 

Leergang  “Aan het werk met de Omgevingswet” voor juristen van overheden (gemeenten, provincies, waterschappen)

Op 1 januari 2024 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. De Omgevingswet moet overheden de mogelijkheid geven om met overzichtelijkere regels de fysieke leefomgeving meer in samenhang in te richten. Yspeert learning organiseert speciaal voor de (noordelijke) overheden een leergang Omgevingswet. Deze leergang bestaat uit vier bijeenkomsten (van circa 3 uur) waarbij u wordt bijgeschoold over de veranderingen. Met deze leergang bereidt u zich voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet met ingang van 1 januari a.s. Uiteraard worden de hoofdlijnen en instrumenten van de Omgevingswet besproken, maar de doelstelling is om u te voorzien van diepgaande en betrouwbare kennis waarmee u op het moment van inwerkingtreding van de wet aan de slag kunt.

Elzelou Grit (advocaat Bestuursrecht en Omgevingsrecht bij Yspeert advocaten) en Doreth Loonstra (Hogeschooldocent Recht bij Hogeschool Windesheim) nemen u op interactieve wijze mee in de volgende onderwerpen.

De leergang start met een aftrap op donderdag 29 juni a.s. van 15.00 uur tot 17.00 uur te Groningen. De bijeenkomsten zullen daarna wekelijks op donderdagen in september worden gehouden van 14.00 uur tot 17.00 uur.

29 juni 2023 15.00 uur -17.00 uur  Aftrap: Kennismaking, hoofdlijnen en instrumenten, afsluitend een borrel
07 september 2023 14.00 uur - 17.00 uur  Deel 1 Verdieping algemene regels in het bijzonder het Omgevingsplan
14 september 2023 14.00 uur - 17.00 uur Deel 2 Verdieping Vergunningen en Procedures
21 september 2023 14.00 uur - 17.00 uur Deel 3 Verdieping (veelvoorkomende) activiteiten (bijvoorbeeld de bouwactiviteit, OPA-activiteit, Natura 2000-activiteit, Flora- en Fauna-activiteit)
28 september 2023 14.00 uur - 17.00 uur Deel 4 Verdieping Handhaving, Overgangsrecht en Rechtsbescherming

 

Na afloop van de leergang ontvangt u het boek ”Omgevingsrecht begrepen” (een basis naslagwerk voor iedereen die zijn eerste snelle stappen in het omgevingsrecht moet zetten), waarvan mr. Doreth Loonstra mede-auteur is. Het boek verschijnt in augustus 2023.

Elzelou studeerde Nederlands Recht (cum laude), met de specialisatie staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkte bij twee (middel)grote advocatenkantoren in Noord-Nederland en bij een bestuursrechtelijk en bestuurskundig onderzoeks- en adviesbureau voor overheden. Elzelou volgde de specialisatieopleiding Omgevingsrecht (voorheen ruimtelijke ordening en milieu) aan de Grotius Academie in Nijmegen. Elzelou was tot voor kort lid/voorzitter van de Commissie Bezwaar en Beroep van de Provincie Flevoland. Elzelou is als vennoot verbonden aan Yspeert advocaten

Doreth studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met de specialisatie staats- en bestuursrecht. Zij was werkzaam als advocaat Bestuursrecht en Omgevingsrecht bij Yspeert advocaten. Naast Hogeschooldocent Recht is Doreth mede-auteur van het boek “Omgevingsrecht begrepen” uitgegeven door Boom Juridische Uitgevers .

U bent van harte welkom. Voor onze cliënten is de leergang kosteloos. Voor niet-cliënten vragen wij een bijdrage van € 295,- voor de gehele leergang. Schrijf u snel in (in ieder geval voor 15 juni a.s.) want vol is vol.