Uitzendbureau advocaat

Als uitzendbureau of detacheringsbureau helpt u graag andere bedrijven te helpen met het vinden van geschikte werknemers. Het bijzondere is dat u als uitzendbureau of detacheringsbureau hierbij altijd de werkgever blijft terwijl uw werknemers onder leiding en toezicht van iemand anders komen te werken. Vanwege deze bijzondere situatie gelden er speciale regels voor de uitzendbranche op het gebied van arbeidsrecht. Wij begrijpen dat dit voor u soms complex kan zijn. Onze uitzendbureau advocaat helpt u hierbij dan ook graag. 

Waarom een uitzendbureau advocaat?

Als uitzendbureau advocaat werken wij al jarenlang voor verschillende uitzendbureaus en detacheringsbureaus. Wij hebben hierdoor ruime ervaring en veel kennis van de speciale regels die gelden voor de uitzendbranche. Ook zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de uitzendbranche.  Onze uitzendbureau advocaat is zich er bovendien goed van bewust dat de arbeidsrelatie met een uitzendkracht of gedetacheerde anders is dan die van een gewone werknemer. Dit vraagt dan ook vaak om een andere aanpak.

Door de gespecialiseerde kennis van onze uitzendbureau advocaat kunnen wij u altijd snel helpen. Hierdoor kunt u zich weer focussen op de dingen waar u goed in bent. 

Waar kan een uitzendbureau advocaat u mee helpen?

Onze uitzendbureau advocaat kan u bijvoorbeeld adviseren en ondersteunen bij:

  • het ontslag (op staande voet) van een werknemer;
  • de beëindiging van de arbeidsovereenkomst van een werknemer in goed overleg (“met wederzijds goedvinden”) en het opstellen van een vaststellingsovereenkomst;
  • het maken van waterdichte uitzendovereenkomsten, inleenovereenkomsten, algemene voorwaarden, een persooneelshandboek, gedragscodes of andere documenten en reglementen;
  • vragen over bepalingen in de ABU Cao of NBBU Cao;
  • de verplichtingen die voor een uitzendbureau of detacheringsbureau gelden op grond van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (WAADI);
  • welke regels en verplichtingen er gelden bij het uitzenden of detacheren van buitenlandse werknemers in Nederland of het uitzenden of detacheren van Nederlandse werknemers naar het buitenland.

Waar kunnen wij u nog meer bij helpen?

Naast kennis op het gebied van arbeidsrecht, hebben wij ook alle juridische kennis in huis op andere vlakken waarmee u te maken kan krijgen als uitzendbureau of detacheringsbureau. Huurt u bijvoorbeeld uw bedrijfsruimte en heeft u een geschil met uw verhuurder? Of doet u mee aan een aanbesteding en heeft u hier vragen over? Of heeft u als ondernemer andere juridische vraagstukken waar u tegenaan loopt. Neem in dat geval contact op met één van onze arbeidsrecht specialisten. Zij helpen u hier graag mee verder!