Contractenrecht

 

Privé of zakelijk, bijna dagelijks spelen contracten een rol in ons leven. Van uw energieleverancier thuis tot uw arbeidscontract, van hypotheek tot handelspartner. Het contractenrecht loopt dan ook dwars door alle rechtsgebieden heen.

 

Algemene voorwaarden

Hoe gaat u als ondernemer om met onredelijke voorwaarden van een leverancier of opdrachtgever? Kunt u alle mogelijke schade uitsluiten? Hoe beschermt u uw idee?

 

kleine lettertjes

Een kleine greep uit de vragen die onze doorgewinterde specialisten contractenrecht voor u beantwoorden. Wij stellen niet alleen nieuwe contracten voor u op, maar beoordelen ook bestaande. Van de grote lijnen tot de kleinste lettertjes.

 

Uw eerste aanspreekpunt:

Het hele team

Edith van den Akker

Edith Van den Akker is medeauteur van het boek ‘Informatieplichten van dienstverleners’ (1999) en promoveerde in 2001 op haar proefschrift ‘Beroepsaansprakelijkheid ten opzichte van derden’. Van 1998 tot 2003 was zij werkzaam bij Houthoff Buruma te Rotterdam op de secties verzekeringsrecht en bouwrecht. Zij is sinds 2004 verbonden aan Yspeert advocaten. Intern is zij mede verantwoordelijk voor de opleidingen van advocaten en advocaat stagiairs. Zij is betrokken bij het vak verzekeringsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

050 207 16 10 +31 (0) 6 460 753 83  e.vandenakker@yspeert.nl

Jan-Gerrit Meijerink

Jan-Gerrit Meijerink werkte na afronding van zijn studies Bedrijfskundige Informatica en Technische Bedrijfskunde enkele jaren in de ICT-wereld, om vervolgens een master privaatrecht af te ronden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels werkt hij al weer geruime tijd in de advocatuur, waar hij zich met name toelegt op het financieel recht en op het contractenrecht. In zijn vrije tijd is hij geregeld in de bergen te vinden of (dichter bij huis) op een zeilboot.

 

0512 33 41 38 +31 (0) 6 463 881 96 j.meijerink@yspeert.nl

Wouter Leerink

Wouter Leerink deed de Master privaatrecht en ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 heeft Wouter zich bij Yspeert gespecialiseerd in het bouw-, contracten- en ondernemingsrecht. Verder is Wouter actief als lid van de Junior Kamer Groningen (JCI), de Jongeren Commercieele Club Groningen (JCC), de Commercieele Club Groningen (CCG) en de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (Vbr-A).

050 207 16 21 +31 (0) 6 514 370 57 w.leerink@yspeert.nl

David Orvalho

David studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisaties Contractenrecht en Consumentenrecht.Hij bekleedde diverse bestuurlijke functies. David was advocaat(-ondernemer) in Amsterdam en werkte daarvoor als jurist bij onder meer een multinational in de retail en op de afdeling Bouw & Infra van een grote assurantiemakelaar.

050-207 16 02 +31(0) 6 382 507 02 d.orvalho@yspeert.nl