mr. M. (Mart) Dijkstra

‘het kiezen van de juiste strategie is essentieel’

Nauwe samenwerking met de cliënt vind ik essentieel voor het behalen van het optimale resultaat. Ik benader een probleem met een helikopterview en kies voor de juiste strategie voor de cliënt.

Door mijn ervaring als advocaat en internationaal bedrijfsjurist weet ik welke belangen en behoeften er spelen binnen kleine en grote ondernemingen. Een goed advies geven betekent voor mij niet alleen het afleveren van een juridisch dichtgetimmerd product, maar ook een uitleg aan de klant wat er wel en niet is toegestaan in het zakendoen.

Met regelmaat verzorg ik lezingen en trainingen op het gebied van contractenrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, privacyrecht en ict-recht. Als sparringpartner van zowel de bestuurders als het personeel van een organisatie probeer ik de bewustwording over juridische onderwerpen te vergroten. Dat is in het belang van de hele organisatie en voorkomt veel juridische geschillen en dus kosten. Is een procedure onvermijdelijk, dan bewandel ik met overtuiging het pad naar de rechter.

Mart studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met de afstudeerrichtingen privaatrecht en strafrecht. Als advocaat werkte hij bij advocatenkantoren in het noorden van het land en in de Randstad. Daarnaast deed hij ervaring op in het internationale bedrijfsleven als bedrijfsjurist (Legal & Compliance counsel) bij Samsung Electronics. Mart is lid van de Vereniging Privacy Recht.

Publicaties van Mart

Publicaties van Mart Dijkstra