sluiten, terug naar team pagina

mr. G. (Guus) Benes

Advocaat

'Ik wil in elke zaak steeds het naadje van de kous weten’

De nuchtere mentaliteit van Noordoost-Nederland spreekt mij aan, en kenmerkt mij als advocaat. Ik ben geboren en opgegroeid in Drenthe, en ik ben er na mijn studietijd naar teruggekeerd.

Door mijn oprechte interesse in het recht, wil ik in elke zaak steeds het naadje van de kous weten. Of het om een grote of een kleine kwestie gaat, om een advies of een processtuk: voor mij staat de inhoud voorop. Die moet kloppen, want dat is het meest in het belang van je cliënt.

Het bezig zijn met taal, zowel schriftelijk als verbaal, vind ik een mooi onderdeel van mijn beroep. Het is de kunst om je boodschap helder en bondig over te brengen. Je verplaatsen in de ontvanger is dan heel belangrijk. Een processtuk voor een rechter draait vooral om de juridische aspecten. Een advies aan een cliënt moet echter (met name) praktisch zijn. Het is een mooie uitdaging om daar steeds een goed evenwicht in te vinden.

Guus Benes studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met een dubbele specialisatie: privaatrecht en bedrijfsrecht. Sinds 2013 is hij actief als advocaat. Hij houdt zich met name bezig met huurrecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en agrarisch recht. In 2020 rondde hij de VHA specialisatieopleiding huurrecht cum laude af. Guus Benes is onder meer lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten en van de Nederlandsche Tafelronde (RT55 Emmen).

Publicaties van Guus

Publicaties van Guus Benes