sluiten, terug naar team pagina

mr. R. (Rick) Hoiting

Advocaat

‘Feitelijke nuances kunnen het verschil maken’

Het overgrote deel van mijn familie is werkzaam in de bouwsector waardoor ik al vanaf jonge leeftijd hiermee kennis heb mogen maken. Door de vele gesprekken aan de keukentafel weet ik welke belangen er (kunnen) spelen en ben ik in staat om op een voortvarende en pragmatische wijze de juridische vertaalslag te maken van (complexe) bouwrechtelijke vraagstukken naar concrete bruikbare adviezen.

De veelal technische aspecten van een bouwzaak beschouw ik als een uitdaging en brengen de juridische kaders echt tot leven, maar kunnen bovenal ook de sleutel tot succes zijn. Ik verdiep mij dan ook graag in de technische kant van een zaak om zo de cliënt op een overtuigende wijze bij te staan en de best mogelijke oplossing te kunnen bieden.

Mensen zullen mij omschrijven als een pragmatische, toegewijde en eigenwijze jurist die graag met de – spreekwoordelijke – voeten in de klei staat. Ik streef te allen tijde naar harmonie tussen de juridische inhoud en de praktische toepassing ervan.

Om kwalitatief hoogwaardige juridische diensten te verlenen, is het – naast de juridisch inhoudelijke kennis en vaardigheden – van essentieel belang om uw visie en verwachtingen te achterhalen en begrijpen. Ik investeer daarom graag in een duurzame en constructieve relatie om zo een toegankelijk en betrouwbaar verlengstuk van uw organisatie te worden.

Rick Hoiting studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn master met de specialisatie Privaatrecht sloot hij cum laude af. Gedurende zijn studie heeft hij praktijkervaring opgedaan in de bouwsector en na zijn studie is Rick enige tijd verbonden geweest aan een verzekeraar waar hij zich bezighield met diverse vraagstukken op gebied van het bouw- en verbintenissenrecht.

Publicaties van Rick

Publicaties van Rick Hoiting