sluiten, terug naar team pagina

Mr. F. (Frouke) Douma

Advocaat

‘Ik zeil graag scherp aan de wind’

Als zeiler kies ik een strategie en tactiek om de juiste bestemming te bereiken. De wind is daarbij een gegeven. Je kunt de windrichting niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen. Zo zie ik dat ook in mijn vak als advocaat. De feiten staan vast, maar met de juiste juridische kennis en strategie kun je koers zetten in de richting die je wilt. Doel is het behalen van een maximaal haalbaar resultaat, want ik zeil graag scherp aan de wind. Verder vind ik het belangrijk om de klant en zijn onderneming goed te kennen. Samen optrekken en een duurzame relatie opbouwen.

Frouke Douma heeft zich toegelegd op het vastgoedrecht, huurrecht en faillissementsrecht. Zij adviseert en procedeert met name over verkoop, verhuur, pacht, ontwikkeling en beheer van onroerende zaken. Tot haar klantenkring behoren vastgoedbeleggers, (ver)huurders, beheerders, VvE’s, ontwikkelaars en aannemers.

Frouke heeft rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en in 2023 de INSOLAD/Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht cum laude afgerond. Naast haar werk is ze als buitenpromovenda verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze promotieonderzoek doet naar de positie van zekerheidsgerechtigden in internationale insolventieprocedures vanuit internationaal privaatrechtelijk perspectief. Frouke is lid van de Noordelijke Vastgoed Sociëteit, NCD (kring Friesland) en de Vereniging voor Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)

Publicaties van Frouke

Publicaties van Frouke Douma