sluiten, terug naar team pagina
Mr. F. (Frouke) Douma

Advocaat

‘Ik zeil graag scherp aan de wind’

Als zeiler kies ik een strategie en tactiek om de juiste bestemming te bereiken. De wind is daarbij een gegeven. Je kunt de windrichting niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen. Zo zie ik dat ook in mijn vak als advocaat. De feiten staan vast, maar met de juiste juridische kennis en strategie kun je koers zetten in de richting die je wilt. Doel is het behalen van een maximaal haalbaar resultaat, want ik zeil graag scherp aan de wind. Verder vind ik het belangrijk om de klant en zijn onderneming goed te kennen. Samen optrekken en een duurzame relatie opbouwen.

Frouke heeft zich toegelegd op het vastgoedrecht, huurrecht en insolventierecht. Zij adviseert en procedeert met name over verkoop, verhuur, pacht, ontwikkeling en beheer van onroerende zaken. Tot haar klantenkring behoren vastgoedbeleggers, (ver)huurders, beheerders, VvE’s, ontwikkelaars en aannemers.

Frouke heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast haar werk is ze als buitenpromovenda verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze promotieonderzoek doet naar de positie van zekerheidsgerechtigden in internationale insolventieprocedures vanuit internationaal privaatrechtelijk perspectief. Frouke is lid van Jong Onroerend Goed (JOG) en de Jongeren Commerciële Club in Groningen.

Publicaties van Frouke

Publicaties van Frouke Douma