sluiten, terug naar team pagina

mr. E. C. (Ellen) Jager

Advocaat

‘Kennis delen en begrijpelijk adviseren’

Tijdens mijn studie heb ik waardevolle werkervaring opgedaan in het onderwijs. Met veel enthousiasme hielp ik scholieren en studenten zodat zij hun leerstof beter begrepen. Wanneer een student bij mij kwam met een vraag, nam ik daar altijd uitgebreid de tijd voor, ook al kostte het vijf minuten extra. Ik zette mij in voor creatieve en vernieuwende manieren van onderwijzen. Daarnaast heb ik tijdens dit werk veel mensenkennis opgedaan. Al deze kwaliteiten neem ik nu mee in mijn verdere juridische carrière.

Ik vind het geweldig om een complexe juridische zaak samen met collega’s uit te zoeken. In insolventierechtelijke vraagstukken verdiep ik mij het liefst. In het insolventierecht komen namelijk veel rechtsgebieden samen, zoals het ondernemingsrecht, goederenrecht en overeenkomstenrecht. Dit maakt het insolventierecht tot een zeer uitdagend rechtsgebied, waarin ik al mijn kennis en interesses kwijt kan.

Ellen Jager studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisatie ondernemingsrecht en privaatrecht. Haar scriptie over ‘De grenzen van insolventieclausules’ is beoordeeld met een acht. Zij heeft haar master Cum Laude afgesloten. Ook volgde ze het Honours College bachelor programma aan de Rijksuniversiteit Groningen, in het kader waarvan ze een Summer school aan de universiteit van Genève heeft gevolgd. Ellen heeft tijdens haar studie onder andere gewerkt als huiswerkbegeleider en bijlesdocent voor middelbare scholieren. Gedurende haar master was Ellen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen als werkgroepsdocent Romeins recht.

Publicaties van Ellen

Publicaties van Ellen Jager