sluiten, terug naar team pagina

mr. M.J.W. (Maarten) Hemmes

Advocaat

‘Als schaker denk ik altijd een zet vooruit’

Mensen omschrijven mij als een beta-jurist. Dat klopt ook wel. Ik ben analytisch, vind het leuk om structuur aan te brengen in juridische problemen en om vervolgens de puzzels op te lossen. Ik denk graag een zet vooruit. Zoals ik dat ook doe als schaker op landelijk niveau.

In de advocatuur komt daar de vertaalslag naar menselijke relaties en omstandigheden bij. Anders dan in de wiskunde is de exacte oplossing niet altijd de beste oplossing. Soms kom je verder door aan beide kanten water bij de wijn te doen zodat de goede relatie tussen twee partijen behouden blijft.

Maarten Hemmes studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft de Leergang aanbestedingsrecht bij de Vrije Universiteit in Amsterdam gevolgd. Zijn master met de specialisaties Privaatrecht en Bedrijfsrecht sloot hij cum laude af. In zijn studententijd verleende hij bij het Kamerbewonersadviesburo juridische bijstand aan huurders. Daarnaast was hij actief lid binnen het Studentengenootschap voor Onderneming & Recht. Maarten maakte (studie-)reizen naar India, China, Marokko en Hongkong. In zijn vrije tijd schaakt hij bij JSV Sissa in Groningen. Maarten heeft in 2021 de Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht cum laude afgerond. Deze opleiding duurt één jaar en is daarmee de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het faillissementsrecht.

Publicaties van Maarten

Publicaties van Maarten Hemmes