Bouwrecht

 

De bouwrechtspecialisten van Yspeert hebben ervaring met het bijstaan van alle betrokken partners in de bouwsector (GWW, B&U). Zij werken voor aannemers, private en publieke opdrachtgevers, installateurs, architecten en constructeurs. Wij kunnen u adviseren bij de ontwikkeling en realisatie van infrastructurele projecten, utiliteitsbouw, (her)ontwikkelingen en (grootschalige) woningbouwlocaties.

Yspeert heeft veel ervaring met het opstellen en uitonderhandelen van intentie- en samenwerkingsovereenkomsten, traditionele en geïntegreerde bouwcontracten (o.a. UAV, UAV-GC, D&B). Ook zijn wij specialisten in de ondersteuning bij het vergunningentraject voor grootschalige projecten (GWW en B&U)

Door onze ervaring bij grootschalige projecten, kennis van contract- en bouwmanagement en door onze multidisciplinaire teamwerkwijze, ontstaat een integrale aanpak die uw positie versterkt. U kunt in iedere fase van een project rekenen op pro-actieve en deskundige ondersteuning, soms zelfs bij u intern.

 

Wij adviseren o.a. over:

 • Uitleg UAV en UAV-GC;
 • Grondverwerving en projectontwikkeling;
 • Aanbestedingen;
 • Samenwerkingsovereenkomsten;
 • Aannemingsovereenkomsten en design and build-overeenkomsten;
 • Bouwgaranties;
 • Uitleg van bestek en stelposten;
 • Afrekening van meer- en minderwerk;
 • Oplevering;
 • Gebreken en bouwfouten;
 • Uitleg van bestek;
 • Vertragingsclaims.

Uw eerste aanspreekpunt:

Het hele team

Dennis Koerselman

Na zijn opleiding management, economie en recht in Zwolle studeerde Dennis Nederlands Recht aan de RuG in Groningen. Hij volgde daarna de Specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie (Utrecht) en Financiële Economie voor Insolventieadvocaten aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Van 2003 tot 2008 werkte hij voor een bedrijf dat financiële instellingen adviseert en van 2008 tot 2017 voor een ander groot advocatenkantoor. Dennis is secretaris van netwerkorganisatie De Maatschappij, departement Drenthe. Ook was hij onder meer bestuurslid van de Jonge balie Assen en van futsalvereniging Drs. Vijfje in Groningen. Tevens wordt hij benoemd als curator in faillissementen.

0512 33 41 43 +31 (0) 6 222 054 59 d.koerselman@yspeert.nl

Wouter Leerink

Wouter Leerink deed de Master privaatrecht en ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 heeft Wouter zich bij Yspeert gespecialiseerd in het bouw-, contracten- en ondernemingsrecht. Verder is Wouter actief als lid van de Junior Kamer Groningen (JCI), de Jongeren Commercieele Club Groningen (JCC), de Commercieele Club Groningen (CCG) en de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (Vbr-A).

050 207 16 21 +31 (0) 6 514 370 57 w.leerink@yspeert.nl

Doreth Loonstra

Doreth studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met de specialisatie Staats- en bestuursrecht. Tijdens haar studie was zij onder meer werkzaam bij de vakgroep Staatsrecht, bestuursrecht en bestuurskunde op de Rijksuniversiteit Groningen. Doreth is onderdeel van het brancheteam Overheid, waarbij zij zich voornamelijk toelegt op het omgevingsrecht en bouwrecht en algemeen bestuursrecht.

050 207 16 09 +31(0) 6 15 87 37 66 d.loonstra@yspeert.nl