Arbeidsrecht advocaat

Waarom kiest u voor een arbeidsrecht advocaat?

Het arbeidsrecht regelt de rechten en plichten die gelden tussen werkgevers en werknemers. Geen rechtsgebied is zo dynamisch en veranderlijk als het arbeidsrecht. Elk jaar wijzigt er wel iets of komen er nieuwe wetten of regelingen bij. Wij begrijpen dat dit voor u als werkgever of HR-adviseur complex kan zijn. Onze arbeidsrecht advocaat adviseert u graag of de rechten en plichten die u als werkgever heeft. In het arbeidsrecht draait het om mensen. Onze arbeidsrecht advocaat heeft oog voor de bijzondere relatie die tussen een werkgever en een werknemer bestaat. Dit is niet alleen maar een juridische verhouding. Er is ook sprake van een relatie tussen personen. De onderlinge verhoudingen en het wederzijdse vertrouwen spelen dan ook een grote rol.

Onze arbeidsrecht advocaat houdt zich dag in en dag uit bezig met (juridische) vraagstukken voor werkgevers en is dé sparringpartner voor veel organisaties. Wij hebben zowel ervaring met omvangrijke reorganisaties als met individuele arbeidszaken. Benieuwd of wij ook uw organisatie kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Waar kan onze arbeidsrecht advocaat u over adviseren?

Onze arbeidsrecht advocaat staat u graag bij in alle vraagstukken die zich kunnen voordoen rondom uw werknemers. Want hoe gaat u bijvoorbeeld om met een werknemer die niet goed functioneert? Welke stappen moet u ondernemen en hoe voorkomt u dat er een arbeidsconflict ontstaat met de werknemer? En wat als de werknemer zich ziek meldt als gevolg van een situatie op het werk en er eigenlijk geen sprake is van ziekte? Heeft de werknemer dan wel recht op loon. En wanneer kunt als werkgever een werknemer (op staande voet) ontslaan en op welke vergoeding(in) heeft een werknemer dan recht? Voor een antwoord op al deze vragen kunt u terecht bij onze arbeidsrecht advocaat.

Onze advocaat arbeidsrecht ondersteunt en adviseert over:

Waar kan onze advocaat arbeidsrecht u nog meer over adviseren?

Overgang van onderneming
Medezeggenschap en/of ondernemingsraad
Grensoverschrijdend gedrag
Klachtenregeling en/of klokkenluidersregeling

Kennis van het arbeidsrecht vergroten

Als bestuurder of als verantwoordelijke voor HR of personeelszaken binnen een organisatie, kunt u veel baat hebben bij meer kennis over het arbeidsrecht. Hierdoor kunt u het speelveld beter overzien en mogelijke juridische problemen voorkomen. Onze arbeidsrecht advocaat geeft meerdere keren per jaar trainingen over actuele onderwerpen aan bestuurders en HR-adviseurs. Tijdens deze trainingen staan wij stil bij een specifiek onderwerp, actuele uitspraken of nieuwe wetgeving. Klik hier voor meer informatie of een overzicht van de geplande trainingen.

Wil uw organisatie meer weten over een specifiek onderwerp, zoals bijvoorbeeld dossieropbouw bij disfunctioneren of ziekte en re-integratie, onze arbeidsrecht advocaat komt graag bij u op locatie langs voor een inhouse training. Neem contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

Blogs, bibliotheek en publicaties

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.