Advocaat ICT-recht

Waarom kiest u voor een advocaat ICT-recht?

Informatietechnologie heeft onze wereld omgevormd tot een digitale wereld. Klassieke rechtsproblemen hebben steeds vaker een IT -karakter. Voor onze advocaat zijn er op dit gebied geen geheimen. Naast het opstellen en up-to-date houden van uw ICT-contracten, heeft onze advocaat bij uitstek ervaring op het gebied van e-commerce en privacyregelgeving. De mogelijkheid dat toezichthouders boetes gaan opleggen, maakt stilzitten voor u als verantwoordelijke uiterst risicovol. Deze risico’s vormen voor onze advocaat geen obstakel om u hier verder in te adviseren en te begeleiden. 

Een advocaat ICT-recht adviseert u o.a over:

Een advocaat ICT-recht voor ICT-contracten

Bij (lange) relaties tussen bedrijven, vormt een ICT-contract de juridische basis. Wat wordt er geleverd? Wie is aansprakelijk en bij welke partij ligt het (intellectueel) eigendom? Onze advocaat ICT-recht kan u helpen bij het opstellen van een ICT-contract en u over de inhoud adviseren.

Een advocaat ICT-recht voor privacy

Privacy is een steeds belangrijker wordend thema bij de dienstverlening in en buiten de ICT-sector. Denk hierbij aan de verplichtingen die voortvloeien uit de Wet Meldplicht Datalekken en de aanstaande Europese verordening (AVG). Indien u persoonsgegevens laat verwerken door een ander bedrijf, bent u verplicht om een zogenaamde bewerkersovereenkomst te sluiten. Een advocaat kan u hierbij begeleiden en tevens voorzien van concrete adviezen en oplossingen waarmee u in de pas loopt in de huidige wet- en regelgeving. Wij houden de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving nauwgezet in de gaten, zodat wij u steeds op basis van de laatste stand van het recht kunnen ondersteunen.

Een advocaat ICT-recht voor (online) software

Elk bedrijf maakt gebruik van tientallen softwarepakketten. Dit beperkt zich niet tot software op reguliere desktop computers, maar verschuift steeds meer richting de mobile devices; tablets en mobiele telefoons. Daarbij is het gebruik van online softwarepakketten, Software as a Service (SaaS), buitengewoon populair. Ontwikkelt u zelf software of laat u software ontwikkelen? Heeft u in dat geval uw IE-rechten gewaarborgd? Verder dient u zich af te vragen op welke wijze in onderhoud, calamiteiten en ondersteuning is voorzien (Service Level Agreement). Vraag het aan één van onze advocaten ICT-recht. Zij helpen u graag verder.

Waar kan een advocaat ICT-recht u nog meer bij helpen?

Onze advocaten ICT-recht kunnen u bij alle ICT-gerelateerde vraagstukken terzijde staan. Wij kennen de informatica- en telecommunicatiepraktijk als onze broekzak.

Voor vragen of advies kunt u contact opnemen met één van onze specialisten: Hillie Lunter en Tom Klatter

Blogs, bibliotheek en publicaties

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.