De laatste jaren is het aantal datalekken door cyberaanvallen enorm toegenomen. Een voorbeeld van een cyberaanval is een zogenoemde ransomware-aanval. Bij een ransomware-aanval versleutelen cybercriminelen de bestanden van gebruikers, met als doel om de bestanden later tegen losgeld te ontsleutelen. Wanneer organisaties getroffen worden door een cyberaanval kan de impact erg groot zijn. Bedrijfsprocessen van organisaties kunnen stil komen te liggen en gevoelige (persoons)gegevens kunnen in handen komen van cybercriminelen. Om snel op een cyberaanval te kunnen reageren en de schade te beperken, is het essentieel om planmatig te werk te gaan. Onze advocaat cybersecurity kan u ondersteunen bij het nemen van preventieve maatregelen (zoals het opstellen van een incident response plan), maar ook bijstand verlenen wanneer het cyberincident zich reeds heeft voorgedaan. Hierbij kan gedacht worden aan ondersteuning bij het melden van een datalek aan de Autoriteit Persoonsgegevens, de communicatie richting de getroffen personen en het afhandelen van aansprakelijkheidskwesties. Een advocaat cybersecurity verleent diensten voor diverse opdrachtgevers, zoals ICT-leveranciers, bedrijven, overheden en zorginstellingen.
Onze advocaat cybersecurity kan onder meer de volgende diensten voor u verrichten:
Het terrein van een advocaat cybersecurity is complex en verandert snel. Het vereist een grondig begrip van zowel technologie en juridische kwesties. Bij een advocaat cybersecurity ben u aan het goede adres, Zoekt u een advocaat cybersecurity of heeft u vragen? Neem dan contact op met advocaat cybersecurity Hillie Lunter.
Hillie Lunter is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.), lid van VNO NCW Noord, waar zij voorzitter is van de Noordgang Drachten Dokkum Oosterwolde. Ook is Hillie lid van Vereniging Privacy Recht.