Advocaat intellectueel eigendomsrecht

Waarom kiest u voor een advocaat intellectueel eigendomsrecht?

Ze worden ook wel de kroonjuwelen van een onderneming genoemd: de intellectuele eigendomsrechten. Bij intellectuele eigendomsrechten gaat het bijvoorbeeld om merken, octrooien, auteursrechten, handelsnamen, databankrechten, kwekersrechten, etc. Het is van belang om uw intellectuele eigendomsrechten te beschermen, bijvoorbeeld als u een overeenkomst sluit met een andere partij of als anderen met uw toestemming deze rechten gaan gebruiken. Een advocaat intellectueel eigendomsrecht adviseert u. Als er inbreuk wordt gemaakt op uw intellectuele eigendomsrechten, dan heeft u een aantal juridische middelen om het inbreukmakend handelen spoedig te stoppen. In veel gevallen wordt eerst een sommatiebrief verstuurd en als het handelen niet stopt, dan kan een kort geding volgen.

Ook is het zinvol om geen inbreuk te maken op intellectuele eigendomsrechten van anderen, bijvoorbeeld als u dezelfde of soortgelijke tekens als een andere partij gebruikt. Een inbreuk op intellectuele eigendomsrechten kan namelijk verstrekkende financiële gevolgen hebben. Onze advocaat intellectueel eigendomsrecht staat u graag bij.

Met welke onderwerpen kan onze advocaat u helpen? 

  • merken;
  • advies over auteursrechten door een advocaat intellectueel eigendomsrecht;
  • advies over octrooien door een advocaat intellectueel eigendomsrecht;
  • handelsnamen;
  • databankrechten;
  • kwekersrechten;
  • overeenkomsten met betrekking tot overdracht van intellectuele eigendomsrechten;
  • licentieovereenkomsten ten aanzien van het gebruik van intellectuele eigendomsrechten;
  • inbreuk op intellectuele eigendomsrechten en onthoudingsverklaringen;
  • vergoeding van daadwerkelijke advocaatkosten ex artikel 1019h Rv.

Wat kan een advocaat intellectueel eigendomsrecht voor u betekenen?

Onze advocaten intellectueel eigendomsrecht adviseren, onderhandelen, procederen en maken of beoordelen overeenkomsten op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht. Indien u met dit onderwerp te maken krijgt, raden wij u aan om zo spoedig mogelijk met ons contact op te nemen met onze advocaat intellectueel eigendomsrecht. Bijvoorbeeld als u een sommatiebrief krijgt waarin staat dat u inbreuk maakt op intellectuele eigendomsrechten van een derde. Of wanneer iemand anders ten onrechte uw intellectuele eigendomsrechten gebruikt. Raadpleeg tijdig een advocaat intellectueel eigendomsrecht, dat voorkomt verdere schade. 

Waar kan een advocaat intellectueel eigendomsrecht u nog meer mee helpen?

Als klant van Yspeert advocaten bent u van harte welkom op onze academies over diverse actuele onderwerpen. Wij delen veel van onze kennis kosteloos met u in academies of blogs, zodat u voldoende weet om zelf weer verder te kunnen. We willen voor u op laagdrempelige wijze een gesprekspartner zijn: voor grote en klein kwesties waar u tegenaan loopt. We zullen u te allen tijde ontzorgen.

Voor vragen of advies kunt u contact opnemen met intellectueel eigendomsrecht advocaat Gerrit Schaak.

Blogs, bibliotheek en publicaties

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.