Stages bij Yspeert advocaten

Maak kennis met Yspeert advocaten en kom stage lopen

Onze visie op dienstverlening is onderscheidend in de advocatuur. Wij kiezen voor een samenwerkende organisatie met een duidelijke visie en werken als team samen aan het beste resultaat voor onze cliënten, gericht op een duurzame relatie die structureel toegevoegde waarde moet hebben voor de cliënt. Waar onze cliënt behoefte aan heeft, beschouwen wij als een vraag gesteld aan het kantoor en niet aan een individuele advocaat. Onze mensen kennen elkaars sterke kanten, specifieke expertise en het klantbelang van teamwerk. Zo komt de vraag altijd bij de best daarvoor gekwalificeerde medewerkers. Daarin zijn we – dat durven we wel te zeggen – uniek.

Spreekt jou dit aan en ben jij in een vergevorderd stadium van jouw studie rechten aan de Universiteit? Dit is je kans om kennis te maken met de advocatuur en met Yspeert. Bij Yspeert is er vaak ruimte voor studentstages.

Wij bieden de mogelijkheid om via een brede of gerichte stage van 4 of 6 weken kennis te maken met ons kantoor. Kies je voor een brede stage, dan werk je kantoorbreed voor verschillende brancheteams en secties. Zo krijg je in korte tijd een goed beeld van de advocatuur en ons kantoor.

Staat jouw keuze voor een rechtsgebied of branche al vast dan kan je in overleg ook stage lopen bij een specifiek brancheteam of een sectie. Hierdoor krijg je een goed beeld van de alledaagse praktijk binnen het rechtsgebied van jouw keuze en van ons kantoor.
Wij ontvangen graag je sollicitatie!

Togamaster

Yspeert advocaten biedt in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in het kader van de Togamaster, de mogelijkheid een stage te lopen binnen de advocatuur. Bij de Togamaster maak je door middel van korte stages kennis met rechtspraak, openbaar ministerie en advocatuur. Togamasterstudenten worden (op basis van hun studieresultaten) geselecteerd door de RUG, het is dus niet mogelijk hiervoor zelf te solliciteren. Tijdens een stage bij Yspeert advocaten kunnen door de RUG geselecteerde studenten de mogelijkheid krijgen zich een beter beeld te vormen van de advocatuur en leren ze Yspeert advocaten natuurlijk ook kennen. De Togamaster is een duaal studietraject binnen de masteropleiding Nederlands Recht van de RUG. De student volgt vijf verplichte hoofdvakken van een van de afstudeerrichtingen van de master Nederlands recht. Daarnaast zal de student praktijkervaring opdoen door middel van drie korte kennismakingsstages en een langere werkstage.


Student Academy Yspeert

Yspeert advocaten organiseert ook regelmatig bijeenkomsten, trainingen, seminars en masterclasses voor scholieren en studenten. Op deze manier kan je alvast een kijkje nemen in de keuken van een advocatenkantoor. Daarnaast kan je je laten inspireren en motiveren door verhalen van onze advocaten. Bij Yspeert advocaten geloven we in teamwork en stoppen we graag energie in het verder ontwikkelen van jouw talent. Houd onze social media in de gaten voor een nieuwe SAY.

Uw eerste aanspreekpunt:

Hillie Lunter
Aanspreekpunt Hillie Lunter

Hillie Lunter (advocaat sinds 2005) wordt regelmatig benoemd als curator in faillissementen. Zij behaalde de post-academische opleiding Insolventierecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en de specialisatieopleiding Vennootschaps – en Ondernemingsrecht bij Grotius. Hillie Lunter is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.), lid van VNO NCW Noord, waar zij voorzitter is van de Noordgang Drachten Dokkum Oosterwolde. Ook is Hillie lid van Vereniging Privacy Recht.

Naast haar juridische verantwoordelijkheden is Hillie aanspreekpunt voor onze stagiaires. Het enthousiasme en de betrokkenheid van Hillie bij het delen van kennis en het opleiden van anderen, maakt haar niet alleen een toegewijde professional maar ook een mentor die waarde hecht aan de ontwikkeling van individuen binnen ons team.