sluiten, terug naar team pagina

mr. G. (Gerrit) Schaak

Advocaat

'Ik neem geen genoegen met de eerste de beste oplossing'

Ik vind het belangrijk om bij iedere zaak eerst uit te zoomen, om de achterliggende belangen van de klant te achterhalen. In sommige gevallen verdient een minnelijke regeling de voorkeur boven een (vaak) langdurige en kostbare procedure. Een helder en eerlijk advies met de kansen en risico’s van een bepaalde zaak, is in dat kader essentieel. Onderdeel van dat advies kan zijn om de juridische huishouding op orde te laten brengen, bijvoorbeeld door contracten nog eens kritisch tegen het licht te houden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Als een procedure noodzakelijk blijkt te zijn, wil ik er ook alles uithalen. Ik heb een kritische houding en zal niet snel genoegen nemen met de eerste de beste oplossing die zich aandient. Ik wil een kwestie graag van meerdere kanten bekijken en ga dan dieper op de materie in. Uiteraard zonder de praktische kant uit het oog te verliezen.

Gerrit Schaak volgde zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht en rondde vervolgens aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn master Privaatrecht af. Na zijn studie bleef hij stages volgen bij advocatenkantoren in het Noorden. Ook was hij enige tijd onderzoeksmedewerker bij de Rijksuniversiteit Groningen. Gerrit richt zich met name op het ondernemingsrecht, contractenrecht en intellectueel eigendomsrecht.

Publicaties van Gerrit

Publicaties van Gerrit Schaak