mr. G. (Gerrit) Schaak

"Ik zet graag mijn tanden in complexe zaken"

Mensen omschrijven mij als een jurist met een sterk analytisch vermogen en een hoog abstractieniveau. Ik zet graag mijn tanden in complexe zaken, gooi mij maar in het diepe!

Mijns inziens moet steeds het doel en belang in een bepaalde zaak voor ogen worden gehouden. In veel gevallen verdient een minnelijke regeling de voorkeur boven een procedure. Een helder en eerlijk advies met de kansen en risico’s van een bepaalde zaak, is in dat kader essentieel. Als een procedure noodzakelijk blijkt, wil ik er ook alles uithalen. Ik heb een kritische houding en zal niet snel genoegen nemen met de eerste de beste oplossing die zich aandient. Ik wil een kwestie graag van meerdere kanten bekijken en ga dan dieper op de materie in. Zonder de praktische kant uit het oog te verliezen.

Gerrit volgde zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht en rondde vervolgens aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn master Privaatrecht af. Na zijn studie bleef hij stages volgen bij advocatenkantoren in het Noorden. Ook was hij enige tijd onderzoeksmedewerker bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Publicaties van Gerrit

Publicaties van Gerrit Schaak