mr. G. (Gerrit) Schaak

‘ik zet graag mijn tanden in complexe zaken’

Aan het eind van mijn studie heb ik getwijfeld tussen de wetenschap en de praktijk, maar de verbinding tussen theorie en praktijk trekt mij toch het meest. Mensen omschrijven mij als een jurist met een sterk analytisch vermogen en een hoog abstractieniveau, iets wat in het financieel recht goed van pas komt. Ik zet graag mijn tanden in complexe zaken, gooi mij maar in het diepe!

Mijn wetenschappelijke interesse heeft me niet losgelaten. Ik heb een kritische houding en zal niet snel genoegen nemen met de eerste de beste oplossing die zich aandient. Ik wil een kwestie graag van meerdere kanten bekijken en ga dan dieper op de materie in. Zonder de praktische kant uit het oog te verliezen.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om in de praktijk, waar je te maken hebt met meerdere partijen, een paar stappen vooruit te denken. Zo omzeil je mogelijke valkuilen. Daarnaast heeft de praktijk een concrete, menselijke factor, iets wat mij juist zo aanspreekt.

Gerrit volgde zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht en rondde vervolgens aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn master Privaatrecht af. Na zijn studie bleef hij stages volgen bij advocatenkantoren in het Noorden. Ook was hij enige tijd onderzoeksmedewerker bij de Rijksuniversiteit Groningen.