Bij de beoordeling of de uitwerking van commerciële contracten, samenwerkingsverbanden of andere (markt) gedragingen mag de toetsing aan het mededingingsrecht door geen enkele organisatie worden overgeslagen. Een advocaat mededingingsrecht kan u adviseren en bijstaan. Op grond van het mededingingsrecht mogen bedrijven geen onderlinge afspraken maken om concurrentie tegen te gaan. Dit is slecht voor de economische groei en ongunstig voor de consument. Naast het feit dat afspraken die de mededinging (kunnen) beperken, verboden zijn, is het voor bedrijven met een machtspositie op de markt verboden om deze machtspositie te misbruiken. Om te bepalen of een onderneming mededingsregels schendt is het van belang de positie op de markt te bepalen. Dat wordt bijvoorbeeld gedaan door te kijken naar de geografische markt en naar de productmarkt. De Europese Commissie heeft beleidsregels opgesteld om tot een goede afbakening van de relevante markt te komen. Onze advocaat mededingingsrecht vertelt u hier graag meer over.
Het mededingingsrecht speelt een belangrijke rol in steeds meer branches. Veel ondernemingen krijgen te maken met het mededingingsrecht, bijvoorbeeld bij samenwerkingen met andere ondernemingen, franchise, distributieovereenkomsten, fusies, overnames en joint ventures. Onze advocaat mededingingsrecht helpt u graag. De Autoriteit Consument en Markt en de Europese Commissie treden steeds vaker én harder op ter handhaving van de mededingingsregels. Er volgen forse boetes, schadeclaims en reputatieschade. De mededingingsautoriteiten richten zich op grote én kleine zaken. Laat u tijdig adviseren door een advocaat mededingingsrecht.
Er geldt ook sector specifieke regelgeving voor bijvoorbeeld sectoren als post, vervoer en telecommunicatie. Onze advocaat mededingsrecht vertelt u er graag meer over.
Heeft u vragen of wilt u advies inwinnen bij één van onze advocaten mededingingsrecht? Neem contact op met mededingingsrecht advocaat Ruth Pruim.