Financieel recht

 

Het financieel recht is een breed rechtsgebied met raakvlakken aan het ondernemingsrecht. De complexiteit is groot. Beleggen op de beurs, euribor-hypotheken, woekerpolissen, de vastgoed-cv. Wij kennen de producten van haver tot gort. Zegt de bank uw financiering op? Ook dan kunt u bij ons terecht.

 

Pensioen verdampt?

U heeft uw onderneming verkocht. De bank is de opbrengst voor u gaan beleggen. Nu, tien jaar later, is het spaargeld voor uw pensioen verdampt. Is dat uw eigen verantwoordelijkheid, of heeft de bank steken laten vallen? Wij vertellen u of u een kansrijke zaak hebt.

 

Schikken of procederen?

Schikken is vaak goedkoper dan procederen. En een schikking komt meestal sneller tot stand dan een vonnis. Maar wat is voor u het beste? Hier komt het aan op een goede afweging. Wij procederen als dat in uw belang is, maar schikken als het kan.

 

Uw eerste aanspreekpunt:

Het hele team

Harm Jan Tulp

Harm Jan (advocaat sinds 1998) drijft een financiële proces- en adviespraktijk. Ondernemingen, instellingen en (vermogende) particulieren schakelen hem in ingeval van bijvoorbeeld beleggingsschade, problemen met rentederivaten of opzegging van het krediet.

Harm Jan is bestuurslid van de Vereniging voor Financieel Recht, lid van de Raden van Toezicht van Revalidatie Friesland en Schouwburg De Lawei en is lid van VNO-NCW. Harm Jan is co-auteur van de SDU-uitgave Commentaar Financieel Recht.

Daarnaast wordt Harm Jan Tulp regelmatig gevraagd voor het televisieprogramma Kassa, als het gaat om actualiteiten op het gebied van financieel recht.

0512 33 41 28 +31 (0) 6 223 748 30 h.tulp@yspeert.nl

Jan-Gerrit Meijerink

Jan-Gerrit Meijerink werkte na afronding van zijn studies Bedrijfskundige Informatica en Technische Bedrijfskunde enkele jaren in de ICT-wereld, om vervolgens een master privaatrecht af te ronden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels werkt hij al weer geruime tijd in de advocatuur, waar hij zich met name toelegt op het financieel recht en op het contractenrecht. In zijn vrije tijd is hij geregeld in de bergen te vinden of (dichter bij huis) op een zeilboot.

 

0512 33 41 38 +31 (0) 6 463 881 96 j.meijerink@yspeert.nl

Gerrit Schaak

Gerrit volgde zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht en rondde vervolgens aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn master Privaatrecht af. Na zijn studie bleef hij stages volgen bij advocatenkantoren in het Noorden. Ook was hij enige tijd onderzoeksmedewerker bij de Rijksuniversiteit Groningen.

(0)512 33 41 42 +31 (0) 6 428 58 067 g.schaak@yspeert.nl