Personen- en familierecht

 

Een echtscheiding is vaak een zeer emotioneel proces. Een gevecht tussen gevoel en verstand, waarbij veel op het spel staat. Er moeten afspraken komen over alimentatie, een regeling voor de kinderen en over de verdeling of afwikkeling van huwelijkse voorwaarden.

 

Scheidingsbemiddelaar

Deze juridische zaken zijn in de wet geregeld. Het is verstandig hiervoor een advocaat in te schakelen; die is daar immers voor opgeleid. Wij treden op als advocaat in procedures of als (scheidings-)bemiddelaar. Wij helpen u dan met het maken en vastleggen van afspraken.

 

Alimentatie en omgangsregeling

Onze advocaten in personen- en familierecht kijken met een zakelijke blik naar uw problemen, maar houden hierbij rekening met de gevoeligheden van beide partijen. Wij hebben ruime ervaring met geschillen over alimentatie, boedelverdeling, erfenissen, omgangsregelingen en uithuisplaatsing.

 

Uw eerste aanspreekpunt:

Het hele team

Ellen Leentjes

Ellen Leentjes is gespecialiseerd in het Familierecht . Zij volgde de specialisatieopleiding Familierecht en de opleiding tot advocaat-scheidingsbemiddelaar. Ellen is lid van de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Zij is tevens rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel en geregistreerd als mediator bij het NMI. Tot voor kort was zij eveneens lid van de Examencommissie van de Nederlandse Orde van Advocaten en lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

050 207 16 13 e.leentjes@yspeert.nl

Kristien Croezen

Kristien studeerde Nederlands recht aan de RUG (specialisatie privaatrecht) en in de tussentijd ook HBO-rechten (bestuursrecht en privaatrecht) aan de Hanzehogeschool Groningen.  Voordat zij de advocatuur in ging, was zij onder meer griffier bij de sector civiel van de rechtbank Groningen. Kristien is met name actief op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht en het gezondheidsrecht. Zij deelt haar ervaringen en kennis graag door middel van het geven van lezingen en schrijven van blogs.

050 207 16 08 +31 (0) 6 546 340 49 k.croezen@yspeert.nl