yspeert learning

Aan het werk met de Omgevingswet - voor juristen bij Friese overheden

Leergang  “Aan het werk met de Omgevingswet” voor juristen bij Friese Overheden.

Op 1 januari 2024 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. De Omgevingswet moet overheden de mogelijkheid geven om met overzichtelijkere regels de fysieke leefomgeving meer in samenhang in te richten. Yspeert learning organiseert speciaal voor overheden de leergang "Aan het werk met de Omgevingswet" en is inmiddels ook on tour met deze leergang.

In vier interactieve sessies gaan Elzelou Grit en Doreth Loonstra in maart en april 2024 met 25 juristen, allen werkzaam bij een gemeente aangesloten bij Werken in Friesland, aan de slag met een diepgaande verkenning van de Omgevingswet.  

De leergang start op donderdag 07 maart 2024 van 14.00 uur tot 17.00 uur te Friesland.

07 maart 2024 14.00 uur - 17.00 uur Hoofdlijnen, instrumenten en verdieping algemene regels; in het bijzonder het Omgevingsplan
14 maart 2024 14.00 uur - 17.00 uur Verdieping Vergunningen en Procedures
04 april 2024 14.00 uur - 17.00 uur Verdieping (veel)voorkomende activiteiten (Bv. bouwactiviteit, OPA-activiteit, Natura 2000-activiteit, Flora-en Fauna-activiteit)
11 april 2024 14.00 uur - 17.00 uur Verdieping Handhaving, Overgangsrecht en Rechtsbescherming

 

Elzelou studeerde Nederlands Recht (cum laude), met de specialisatie staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkte bij twee (middel)grote advocatenkantoren in Noord-Nederland en bij een bestuursrechtelijk en bestuurskundig onderzoeks- en adviesbureau voor overheden. Elzelou volgde de specialisatieopleiding Omgevingsrecht (voorheen ruimtelijke ordening en milieu) aan de Grotius Academie in Nijmegen. Elzelou was tot voor kort lid/voorzitter van de Commissie Bezwaar en Beroep van de Provincie Flevoland. Elzelou is als vennoot verbonden aan Yspeert advocaten

Doreth studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met de specialisatie staats- en bestuursrecht. Zij was werkzaam als advocaat Bestuursrecht en Omgevingsrecht bij Yspeert advocaten. Naast Hogeschooldocent Recht is Doreth mede-auteur van het boek “Omgevingsrecht begrepen” uitgegeven door Boom Juridische Uitgevers.

Deze leergang werd speciaal voor juristen werkzaam bij een gemeente aangesloten bij Werken in Friesland georganiseerd. Bent u ook geïnteresseerd in een inhouse leergang op maat? Neem gerust contact met ons op.

Learning - leergang op locatie?

Wij geven regelmatig dit soort leergangen (op locatie), benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Naar contact

Op de hoogte gehouden worden?

Onze trainingen blijven vernieuwen en verbeteren, op de hoogte gehouden van nieuwe Learning - leergangen? Geeft u zich dan op voor onze updates.

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.