yspeert learning

Aan het werk met de Omgevingswet - Gemeente in Friesland

Leergang  “Aan het werk met de Omgevingswet” voor juristen van overheden (gemeenten, provincies, waterschappen)

Op 1 januari 2024 is de nieuwe Omgevingswet in werking getreden. De Omgevingswet moet overheden de mogelijkheid geven om met overzichtelijkere regels de fysieke leefomgeving meer in samenhang in te richten. De Omgevingswet moet overheden de mogelijkheid geven om met overzichtelijkere regels de fysieke leefomgeving meer in samenhang in te richten. Yspeert learning organiseert speciaal voor overheden een leergang Omgevingswet en is inmiddels on tour met deze leergang.

In vier interactieve sessies gaan Elzelou Grit en Doreth Loonstra deze zomer samen met de juristen werkzaam bij een Friese gemeente aan de slag met een diepgaande verkenning van de Omgevingswet.  

De leergang start op donderdag 27 juni 2024.

27 juni 2024 13.30 uur - 16.30 uur Deel 1. Hoofdlijnen en instrumenten en verdieping algemene regels; in het bijzonder het Omgevingsplan
04 juli  2024 13.30 uur - 16.30 uur Deel 2. Verdieping Vergunningen en Procedures
05 september 2024 13.30 uur - 16.30 uur Deel 3. Verdieping (veel)voorkomende activiteiten (Bv. de bouwactiviteit, OPA-activiteit, Natura2000-activiteit, Flora- en Fauna-activiteit)
12 september 2024 13.30 uur - 16.30 uur Deel 4. Verdieping Handhaving, Overgangsrecht en Rechtsbescherming

Elzelou studeerde Nederlands Recht (cum laude), met de specialisatie staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkte bij twee (middel)grote advocatenkantoren in Noord-Nederland en bij een bestuursrechtelijk en bestuurskundig onderzoeks- en adviesbureau voor overheden. Elzelou volgde de specialisatieopleiding Omgevingsrecht (voorheen ruimtelijke ordening en milieu) aan de Grotius Academie in Nijmegen. Elzelou was tot voor kort lid/voorzitter van de Commissie Bezwaar en Beroep van de Provincie Flevoland. Elzelou is als vennoot verbonden aan Yspeert advocaten

Doreth studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met de specialisatie staats- en bestuursrecht. Zij was werkzaam als advocaat Bestuursrecht en Omgevingsrecht bij Yspeert advocaten. Naast Hogeschooldocent Recht is Doreth mede-auteur van het boek “Omgevingsrecht begrepen” uitgegeven door Boom Juridische Uitgevers.

Deze leergang wordt speciaal georganiseerd voor de juristen van een Friese gemeente. Bent u geïnteresseerd in een inhouse leergang op maat? Neem gerust contact met ons op.

Learning - leergang op locatie?

Wij geven regelmatig dit soort leergangen (op locatie), benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Naar contact

Op de hoogte gehouden worden?

Onze trainingen blijven vernieuwen en verbeteren, op de hoogte gehouden van nieuwe Learning - leergangen? Geeft u zich dan op voor onze updates.

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.