Unieke opleiding


Yspeert advocaten biedt jou een unieke opleiding. Onze samenwerkende organisatie leidt jou multidisciplinair op. Het team en het brancheteam brengen inhoudelijke kennis en praktijkvaardigheden over door intensief samen te werken en door een structureel brancheteam en jurisprudentieoverleg.

Ervaren juristen die bij ons komen werken merken dat zij volop mogelijkheden hebben om hun talent in het team te brengen. Zij kunnen zich verder ontwikkelen door het volgen van een specialisatieopleiding, het samen met collega’s adviseren en vertegenwoordigen van onze grotere cliënten en het opleiden van jongere collega’s.

Jonge juristen merken dat alle ervaren juristen er op gericht zijn jou een goede en oplossingsgerichte jurist of advocaat te maken. Zij nemen de tijd voor jouw opleiding. Voor onze jonge juristen werken wij constant aan ons opleidingsprogramma. Zo hebben we de mogelijkheid ontwikkeld om naast onze interne opleiding een aantal weken mee te lopen bij een cliënt. We merken dat juristen die buiten de advocatuur werkzaam zijn geweest of die omwille van een klus tijdelijk intern bij de cliënt hebben gezeten, skills ontwikkelen die heel belangrijk zijn voor eigentijdse zakelijke dienstverlening.

Deze vaardigheden passen bij ons credo: “Niet je punt willen maken maar de beste oplossing bieden”.

Een dienstverlener inhuren die de risico’s in kaart brengt, maar niet bereid is keuzes met de cliënt te maken, wordt maar zelden door de cliënt gewaardeerd. Luisteren naar de cliënt en weten waar je cliënt echt op zit wachten, dat zijn belangrijke vaardigheden. Het is goud waard wanneer je vroeg in je opleiding leert hoe je je kwaliteiten kan inzetten op een wijze die echt toegevoegde waarde heeft voor de cliënt.

Daarnaast onderhoudt Yspeert goede contacten met de Rijksuniversiteit Groningen en wordt structureel uitgenodigd voor het geven van gastcolleges. We brengen de praktijk naar de wetenschap en de wetenschap naar de praktijk.