Team | Wij werken teamgericht. Wat betekent dat voor jou?


Yspeert advocaten heeft een moderne en onderscheidende visie op de advocatuur en de zakelijke juridische dienstverlening. Van oudsher is een advocatenkantoor een opgetelde som van individuele praktijen. Bij grotere kantoren zijn deze praktijken uitgegroeid tot secties. Vennoten (vaak hoofd van de sectie) maken met elkaar werkafspraken en sturen hun sectie aan op onder andere declarabiliteit. 

Wij doen het anders

Wij kozen voor een centraal aangestuurde samenwerkende organisatie met een gezamenlijke visie op kwaliteit, ondernemerschap en duurzame cliëntrelaties. Zowel intern als extern doen wij ons werk op basis van gelijkwaardigheid. Waar onze cliënt behoefte aan heeft beschouwen wij als een vraag gesteld aan het kantoor en niet aan een individuele advocaat of sectie. Onze mensen kennen elkaars sterke kanten, specifieke expertise en het cliëntbelang van teamwerk. Niet voor niets bespreken wij elke week ‘kantoorbreed’ de nieuw binnengekomen dossiers. Zo komt de vraag altijd bij de best daarvoor gekwalificeerde medewerker. Daarin zijn we - dat durven we wel te zeggen - echt uniek.

Door onze werkwijze zijn wij gewend bij grotere opdrachten in multidisciplinaire teams samen te werken. Cliënten ervaren een gelijkwaardige samenwerking met de juristen van Yspeert. We  doen dagelijks namelijk niet anders binnen onze eigen organisatie. De gelijkwaardige samenwerking en onze betrokkenheid bij de cliënt, maakt dat we beter zijn geïnformeerd over het speelveld van onze cliënt en daardoor proactief en strategisch kunnen meedenken en adviseren.

Binnen Yspeert werken we in brancheteams waarin collega’s op structurele wijze samen komen om kennis te delen over de branche en over cliënten. Vanuit de brancheteams wordt de onderlinge samenwerking verder vormgegeven en krijg je volop mogelijkheden om je talent te laten zien. Doen waar je goed in bent en dat levert kwaliteit en werkplezier op.  

Wat merk jij hiervan? 

Wanneer je bij ons komt werken dan ervaar je gelijkwaardigheid in het team.  Jouw kwaliteiten en expertise worden door het team ingezet. Nieuwe opdrachten krijg je van cliënten en het team, vanwege jouw skills. Commerciële activiteiten ontplooien we samen. Jouw kwaliteit wordt altijd benut en je hoeft bij ons niet te doen waar je niet goed in bent. Je werkt met regelmaat samen voor grotere opdrachten en ervaart dan de meerwaarde en de energie van het team. Kwaliteit staat bij ons voorop en dus is er altijd ruimte voor kennisoverdracht, opleiding en groei.