Advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht

Waarom kiest u voor een advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht?

Ruimte is schaars. Niet voor niets wordt in Nederland de laatste jaren steeds meer de lucht in gebouwd. Inherent aan deze manier van bouwen is het ontstaan van steeds meer VvE’s. Binnen een VvE bestaan veel regels die voortvloeien uit de wet, de statuten en het huishoudelijk reglement. Waar veel mensen samen wonen en gezamenlijk de eigendom hebben van een complex, is het verstandig duidelijke afspraken te maken. Een deskundig advocaat appartementsrecht kan u daarbij helpen. Ondanks afspraken zijn discussies en conflicten niet altijd te voorkomen. Ook daarbij kan een advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht u helpen.

Vakantieparken en woningcorporaties

Tegenwoordig worden niet alleen complexen, maar ook vakantieparken gesplitst in appartementsrechten. Vaak zijn die parken gelegen op een afgesloten terrein met gemeenschappelijke voorzieningen, zoals speeltuinen, restaurants en zwembaden. Het onderhoud en het beheer van het park wordt vaak centraal, in het belang van de gemeenschappelijke eigenaren, geregeld. Meestal zijn eigenaren van appartementsrechten automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars. Er doen zich vaak allerlei juridische vragen voor. Mag ik te allen tijde de woning verhuren, wat als een lid weigert de parkbijdrage te betalen, wat als een lid uittreedt? Onze advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht heeft ruime ervaring. Inmiddels staan wij vele vakantieparken en woningcorporaties en (professionele) beheerders bij op dit gebied. Ook besturen en leden van VvE’s zijn bij onze advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht op het juiste adres.

Verenigingen van Eigenaars (VvE) en beheerders

Het Vve-recht is een complex rechtsgebied dat betrekking heeft op eigendomsrechten, gemeenschappelijk beheer en juridische verplichtingen van individuele eigenaren binnen een groter gebouw, complex of vakantiepark. De VvE is verantwoordelijk voor het beheer van gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen. De VvE heeft als hoofddoel het beheren en onderhouden van het gemeenschappelijk eigendom. Zij heeft er belang bij om de waarde en de leefbaarheid van het eigendom te behouden of te verbeteren. Dat is in het algemeen in het belang van alle eigenaren. De VvE en de individuele eigenaren hebben vaak overlappende maar soms ook onderscheidende belangen. Een individuele eigenaar kan bijvoorbeeld een belang hebben bij een renovatie die qua esthetiek afwijkt van de onderlinge afspraken met betrekking tot het gebouw, of de individuele eigenaar is het niet eens met de hoogte van de VvE bijdrage.  Een advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht fungeert als vraagbaak voor VvE's en beheerders voor diverse juridische vragen op het terrein van bijvoorbeeld onderhoud, splitsingsaktes, verduurzaming en huishoudelijke reglementen. 

Neem contact op met onze advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht

Een advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht van Yspeert staat vanuit onze vestigingen in Groningen, Drachten en Emmen voor u klaar om uw juridische vragen te beantwoorden. Neem voor vragen of advies contact op met een advocaat appartementsrecht en verenigingsrecht Frouke Douma, Rick Hoiting of Martijn van der Veen.

Blogs, bibliotheek en publicaties

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.