Advocaat uitzenden en detachering

Als uitzendbureau of detacheringsbureau helpt u graag andere bedrijven te helpen met het vinden van geschikte werknemers. Het bijzondere is dat u als uitzendbureau of detacheringsbureau hierbij altijd de werkgever blijft terwijl uw werknemers onder leiding en toezicht van iemand anders komen te werken. Vanwege deze bijzondere situatie gelden er speciale regels voor de uitzendbranche op het gebied van arbeidsrecht. Wij begrijpen dat dit voor u soms complex kan zijn. Onze advocaat uitzendbureau helpt u hierbij dan ook graag verder. 

Waarom een advocaat uitzendbureau?

Als advocaat uitzendbureau werken wij al jarenlang voor verschillende uitzendbureaus en detacheringsbureaus. Wij hebben hierdoor ruime ervaring en veel kennis van de speciale regels die gelden voor de uitzendbranche. Ook zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de uitzendbranche.  Onze advocaat uitzendbureau is zich er bovendien ook goed van bewust dat de arbeidsrelatie met een uitzendkracht of gedetacheerde anders is dan die van een gewone werknemer. Dit vraagt dan ook vaak om een andere aanpak.

Door de gespecialiseerde kennis van onze advocaat uitzendbureau kunnen wij u altijd snel verder helpen. Hierdoor kunt u zich weer focussen op de dingen waar u goed in bent. 

Waar kan een advocaat uitzendbureau u mee helpen?

Onze advocaat uitzendbureau kan u bijvoorbeeld adviseren en ondersteunen bij:

  • het ontslag (op staande voet) van een werknemer;
  • de beëindiging van de arbeidsovereenkomst van een werknemer in goed overleg (“met wederzijds goedvinden”) en het opstellen van een vaststellingsovereenkomst;
  • het maken van waterdichte uitzendovereenkomsten, inleenovereenkomsten, algemene voorwaarden, een persoonshandboek, gedragscodes of andere documenten en reglementen;
  • vragen over bepalingen in de ABU Cao of NBBU Cao;
  • de verplichtingen die voor een uitzendbureau of detacheringsbureau gelden op grond van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (WAADI);
  • welke regels en verplichtingen er gelden bij het uitzenden of detacheren van buitenlandse werknemers in Nederland of het uitzenden of detacheren van Nederlandse werknemers naar het buitenland.

Waar kunnen wij u nog meer bij helpen?

Naast kennis over het arbeidsrecht, hebben wij ook alle juridische kennis in huis op andere vlakken waarmee u te maken kan krijgen als uitzendbureau of detacheringsbureau. Huurt u bijvoorbeeld uw bedrijfsruimte en heeft u een geschil met uw verhuurder? Of doet u mee aan een aanbesteding en heeft u hierover vragen? Of heeft u als ondernemer andere juridische vraagstukken voor ons. Neem dan contact op met één van onze specialisten: Tom Nicolai, Femke Westra en Marjolein Moorman. Wij helpen u graag verder!

Blogs, bibliotheek en publicaties

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.