Letselschade advocaat

Niemand wil letselschade oplopen, maar helaas gebeurt het elke dag. Verkeersongevallen, medische fouten, arbeidsongevallen of beroepsziekten, ze kunnen ons allemaal overkomen. Het gebeurt ongevraagd en onverwacht en de gevolgen kunnen zeer vervelend zijn. U wilt zo snel mogelijk herstellen, maar tegelijk wordt u geconfronteerd met kosten en (mogelijk) met gemis aan inkomsten. Een ervaren letselschade advocaat kan u hierbij helpen. Yspeert Letselschade is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade.


Waarom een letselschade advocaat van Yspeert advocaten?

Bij ons zult u ervaren dat onze letselschade advocaat betrokken is en met u vooraf duidelijk communiceert over het gewenste resultaat. Onze gespecialiseerde advocaten hebben gecombineerd meer dan 25 jaar ervaring in het behandelen van letselschadedossiers en hebben ook lange werkervaring bij verzekeraars, zodat er een goede inschatting kan worden gemaakt over de beoordeling door een verzekeraar. 

U kunt rekenen op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening door onze visie op de advocatuur. Geen snelle praatjes maar een gedegen aanpak van uw dossier met een maximaal resultaat. Mocht een verzekeraar geen aansprakelijkheid willen erkennen of zijn er geschillen over de hoogte van de schade, dan kan onze advocaat zo nodig procederen. Dit in tegenstelling tot andere belangenbehartigers. Wij hebben toegankelijkheid en bereikbaarheid hoog in het vaandel. Geen secretaresses, telefonistes aan wie u uw verhaal moet doen. Nee, rechtstreekse lijntjes met uw letselschade advocaat. 

Materiële en immateriële schade 

Bij letselschade komt zowel de materiële als de immateriële schade voor vergoeding in aanmerking. Bij materiële schade zijn veel vormen van schade denkbaar. U kunt hierbij denken aan de alledaagse werkzaamheden zoals het doen van boodschappen, huishouden en tuinonderhoud, maar ook aan het inkomen dat u mist als u (tijdelijk) niet meer kunt werken. Bij de berekening van de materiële schade geldt als hoofdregel dat u financieel in de situatie dient te worden gebracht alsof het ongeval niet was gebeurd. Over deze hypothetische situatie zonder ongeval, kan een verzekeraar soms anders denken dan u. U had voor het ongeval bijvoorbeeld de kans om promotie te maken, wat door het ongeval niet meer mogelijk is. Onze letselschade advocaat heeft de kennis en ervaring in huis en weet wat er nodig is om voor u die schade aan te tonen en te onderbouwen.

De immateriële schade bestaat uit de “gederfde levensvreugde” die u door het ongeval lijdt. Door het opgelopen letsel kunt u bijvoorbeeld niet meer uw hobby’s uitoefenen, niet meer van uw werk genieten en bent u minder mobiel. De vergoeding die u hiervoor krijgt, wordt ook wel smartengeld genoemd.

Wat doet een letselschade advocaat voor u?

Tijdens een eerste gesprek (dat wij niet in rekening brengen) bepaalt onze letselschade advocaat of en zo ja, bij wie uw schade verhaald kan worden. Is er een aansprakelijke partij, dan sturen wij een aansprakelijkstelling voor u naar de wederpartij of zijn/haar aansprakelijkheidsverzekeraar als die bekend is. Het kan ook zijn dat u zelf verzekerd bent voor letselschade.

In dat geval kan onze letselschade advocaat uw verzekeraar aanspreken om uw schade in behandeling te nemen. Vervolgens inventariseert uw letselschade advocaat uw schade en vraagt voor u financiële voorschotten aan. Daarnaast wordt uw medische informatie opgevraagd bij uw behandelend arts(en) om uw letsel in kaart te brengen.

Indien de aansprakelijkheid erkend wordt, dan komen de kosten van het inschakelen van een advocaat ook voor vergoeding in aanmerking. In die gevallen spreken wij met u af dat wij de kosten voor onze werkzaamheden rechtstreeks bij de verzekeraar verhalen. Meestal worden letselschadezaken buiten de rechtszaal opgelost. Maar wij hebben als letselschade advocaat altijd de mogelijkheid om te procederen. Een niet te onderschatten meerwaarde ten opzichte van letselschadebureaus, die daartoe niet bevoegd zijn.

Heeft u vragen met betrekking tot een letselschadezaak of heeft u advies nodig van een letselschade advocaat? Kijk voor meer informatie op de site van Yspeert letselschade of neem contact op met een van onze specialisten: Karin Kamps, Sjoerd de Jong of Dennis Ruitenbeek.

Blogs, bibliotheek en publicaties

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.