Advocaat medisch tuchtrecht

Professionele bijstand door een advocaat medisch tuchtrecht in medische tuchtzaken

Niemand gaat ervan uit ooit een tuchtklacht te krijgen. Toch kan het iedere BIG-geregistreerde zorgverlener overkomen. Een tuchtklacht kan meer met u doen dan u van tevoren verwacht. Vooral als een tuchtklacht op de persoon lijkt gericht en niet het hele verhaal vertelt, kan dat (ook) tot een groot gevoel van onrecht leiden. Een advocaat medisch tuchtrecht helpt u. Als zorgverlener moet u immers in zo’n geval uw eigen emoties opzij kunnen zetten om u volledig op de tuchtprocedure te richten. Vaak moet op korte termijn een reactie worden gegeven waarbij niet alleen op de medische aspecten van een klacht moet worden ingegaan, maar ook op de juridische aspecten. Een tuchtprocedure kan daarom enorm afleiden van uw dagelijkse werkzaamheden, waardoor uw functioneren en uw plezier in uw werk onder druk kunnen komen te staan. Ook privé heeft een tuchtprocedure vaak een grote impact. Onze advocaat medisch tuchtrecht staat u graag bij.

Als het u overkomt, denk er dan niet te gemakkelijk over en zoek bijstand van een advocaat medisch tuchtrecht. Professionele bijstand bij een tuchtprocedure vermindert de last zodat u zich volledig kunt blijven richten op uw werk en het verlenen van goede zorg.

Wat kan een advocaat medisch tuchtrecht voor u doen?

Een tuchtprocedure wordt gestart door een klacht van bijvoorbeeld een patiënt, diens naasten, werkgevers of door een inspecteur van de gezondheidszorg. Een advocaat medisch tuchtrecht kan u bijstaan in een tuchtprocedure. Naast kennis van het tuchtrecht hebben onze advocaten oog voor wat een klacht met u als zorgverlener doet. Onze advocaat medisch tuchtrecht weet dat u door een klacht uw onbevangenheid kunt kwijtraken en dat er een risico schuilt in het aannemen van een meer defensievere beroepshouding. Een  advocaat medisch tuchtrechtstaat staat naast u en is uw klankbord in dit lastige proces. Samen met één van onze advocaten bepaalt u de strategie en zetten wij op tijd de juiste stappen.

Vragen?

Heeft u een tuchtklacht ontvangen of verwacht u binnenkort een tuchtklacht? Aarzel dan niet om contact met één van onze medisch tuchtrecht advocaten Ruth Pruim of Kristien Croezen op te nemen. De meeste zorgverleners zijn verzekerd voor rechtsbijstand tijdens een tuchtprocedure. Onze advocaten medisch tuchtrecht onderzoeken graag voor u of dit ook bij u het geval is.

Blogs, bibliotheek en publicaties

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.