Bouwrecht | Actualiteiten Bouwrecht Emmen

‘Bouwrecht | Actualiteiten Bouwrecht Emmen’

Yspeert advocaten nodigt u van harte uit voor de training: ‘Actualiteiten in het civiele bouwrecht’

U kunt deze training bijwonen op dinsdag 3 oktober 2023 op onze vestiging in Emmen.

In deze training gaan wij in op actualiteiten zoals:

  • De invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen;
  • Extreme prijsstijgingen in de bouw;
  • Vertraging(schade).

Met de wijziging van de Omgevingswet zal ook de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking treden. De Wkb heeft als doel om de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren. De inwerkingtreding heeft bijvoorbeeld ingrijpende gevolgen voor het bouwproces en de aansprakelijkheid van aannemers. Tijdens deze kennismiddag praten wij u graag bij over de civiele gevolgen van de Wkb voor uw organisatie.

Verder zijn de prijzen van grondstoffen en bouwmaterialen de afgelopen jaren enorm gestegen door bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne en ook zijn veel projecten vertraagd door onder andere de stikstofproblematiek en materiaalschaarste. Veel bouwbedrijven en opdrachtgevers vragen zich daarom terecht af voor wiens rekening deze prijsstijgingen en vertraging zullen komen. Graag bespreken wij (kort) met u welke (on)mogelijkheden de wet (en/of de standaardvoorwaarden zoals de UAV 2012 en de UAV-gc 2005) in dergelijke gevallen voor uw organisatie biedt.  

De training heeft een hoog praktisch gehalte en bevat veel tips waarmee u als aannemer, bouwer en opdrachtgever in de dagelijkse praktijk uw voordeel kunt doen. Uiteraard is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Spreker(s)

Wouter Leerink Wouter Leerink deed de Master privaatrecht en ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 heeft Wouter zich bij Yspeert gespecialiseerd in het bouw-, contracten- en ondernemingsrecht. Verder is Wouter actief als lid van de Junior Kamer Groningen (JCI), de Jongeren Commercieele Club Groningen (JCC), de Commercieele Club Groningen (CCG) en de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (Vbr-A). Wouter is als vennoot verbonden aan Yspeert advocaten.

Rick Hoiting Rick studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn master met de specialisatie Privaatrecht sloot hij cum laude af. Gedurende zijn studie heeft hij praktijkervaring opgedaan in de bouwsector en na zijn studie is Rick enige tijd verbonden geweest aan een verzekeraar waar hij zich bezighield met diverse vraagstukken op gebied van het bouw- en verbintenissenrecht.

Programma

15.15 uur Ontvangst
15.30 uur Start training
16.30 uur Gelegenheid tot napraten
17.00 uur Eindtijd training

Datum en locatie

De training wordt op de vestiging van Yspeert advocaten georganiseerd op:

  • Dinsdag 3 oktober 2023 aan het Westeind 54a te Emmen
  • aan te
  • aan te

U kunt parkeren op de grote parkeerplaats bij bioscoop Kinepolis.

Aanmelden

Aanmelden voor deze training kan via de aanmeldknop op onze website of door een e-mail te sturen naar training@yspeert.nl o.v.v. Training ‘Actualiteiten in het civiele bouwrecht’ en op welke vestiging u deel zal nemen. Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Training op locatie?
Wij geven regelmatig dit soort trainingen (op locatie), benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

 

03-10-2023

Details Training

Datum:

Dinsdag 3 oktober 2023

Tijd:

15.15 - 17.00

Locatie:

Emmen, het Westeind 54a

Programma

15.15 uur

Ontvangst

15.30 uur

Start training

16.30 uur

Gelegenheid tot napraten

17.00 uur

Eindtijd training

Locatie Emmen

Deze training wordt georganiseerd op Dinsdag 3 oktober 2023 Emmen, het Westeind 54a | Bekijk op Google Maps

Locatie

Deze training wordt georganiseerd op , | Bekijk op Google Maps

Locatie

Deze academy wordt georganiseerd op , | Bekijk op Google Maps

Training op locatie?

Wij geven regelmatig dit soort Academies (op locatie), benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Naar contact

Contactpersoon voor deze training

Contactpersoon Wouter Leerink

Wouter Leerink

Wouter Leerink deed de Master privaatrecht en ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 heeft Wouter zich bij Yspeert gespecialiseerd in het bouw-, contracten- en ondernemingsrecht. Verder is Wouter actief als lid van de Junior Kamer Groningen (JCI), de Jongeren Commercieele Club Groningen (JCC), de Commercieele Club Groningen (CCG) en de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (Vbr-A). Wouter is als vennoot verbonden aan Yspeert advocaten.

Contactpersoon Rick Hoiting

Rick Hoiting

Rick studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn master met de specialisatie Privaatrecht sloot hij cum laude af. Gedurende zijn studie heeft hij praktijkervaring opgedaan in de bouwsector en na zijn studie is Rick enige tijd verbonden geweest aan een verzekeraar waar hij zich bezighield met diverse vraagstukken op gebied van het bouw- en verbintenissenrecht.

Contactpersoon