yspeert learning

Aan het werk met de Omgevingswet - Groningen Seaports

Leergang  “Aan het werk met de Omgevingswet” bij Groningen Seaports

Op 1 januari 2024 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. De Omgevingswet moet overheden de mogelijkheid geven om met overzichtelijkere regels de fysieke leefomgeving meer in samenhang in te richten. Yspeert learning organiseert speciaal voor de (noordelijke) overheden een leergang Omgevingswet. 

In deze interactieve sessie op 30 november 2023 gaan Elzelou Grit en Doreth Loonstra met de medewerkers en juristen werkzaam bij Groningen Seaports in op de voor de Groningen Seaports spelende actualiteiten zoals de Omgevingsplanactiviteit(OPA), Ontgrondingsactiviteit en milieubelastende acticiteit(MBA) 

Elzelou studeerde Nederlands Recht (cum laude), met de specialisatie staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkte bij twee (middel)grote advocatenkantoren in Noord-Nederland en bij een bestuursrechtelijk en bestuurskundig onderzoeks- en adviesbureau voor overheden. Elzelou volgde de specialisatieopleiding Omgevingsrecht (voorheen ruimtelijke ordening en milieu) aan de Grotius Academie in Nijmegen. Elzelou was tot voor kort lid/voorzitter van de Commissie Bezwaar en Beroep van de Provincie Flevoland. Elzelou is als vennoot verbonden aan Yspeert advocaten

Doreth studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met de specialisatie staats- en bestuursrecht. Zij was werkzaam als advocaat Bestuursrecht en Omgevingsrecht bij Yspeert advocaten. Naast Hogeschooldocent Recht is Doreth mede-auteur van het boek “Omgevingsrecht begrepen” uitgegeven door Boom Juridische Uitgevers .

Deze leergang werd speciaal voor medewerkers en juristen van Groningen Seaports georganiseerd. Bent u ook geïnteresseerd in een inhouse leergang op maat? Neem gerust contact met ons op.

Learning - leergang op locatie?

Wij geven regelmatig dit soort leergangen (op locatie), benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Naar contact

Op de hoogte gehouden worden?

Onze trainingen blijven vernieuwen en verbeteren, op de hoogte gehouden van nieuwe Learning - leergangen? Geeft u zich dan op voor onze updates.

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.