Moderne visie | Wij hebben een eigentijdse visie op (juridische) dienstverlening


Yspeert advocaten heeft een onderscheidende visie op de advocatuur. Wij hechten aan een structurele samenwerking met onze cliënten. Als zakelijk dienstverlener moet je continu je toegevoegde waarde kunnen laten zien.

Wij kennen de doelstellingen van de cliënt en we onderhouden korte lijnen met de organisatie. Een belangrijk deel van onze dienstverlening bestaat uit gerichte advisering en training van (medewerkers van) onze cliënten ter ondersteuning en ter voorkoming van de meest voorkomende organisatierisico’s.

Onze werkwijze is gericht op een snelle en adequate afhandeling en oplossing van juridische problemen. Doelgerichtheid, pragmatiek en kostenefficiency staan daarbij voorop. We ontwikkelen samen met onze cliënten een werkwijze van dossiergericht denken naar procesgericht denken. Dat doen we door niet alleen de juridische vraag te beantwoorden, maar ook oog te hebben voor de structurele oplossing. 

Wij geloven dat er een verschuiving gaande is in de rol die een advocaat in de huidige tijd heeft ten opzichte van een aantal jaren geleden. Informatie is voor cliënten door huidige digitale ontwikkelingen makkelijker te ontsluiten en het procesmonopolie is verkleind. De advocaat als juridische informatie verstrekker verdwijnt. Advocaten schuiven steeds meer op naar strategisch adviseur in brede zin met een juridische bril. Je moet het “speelveld” van je cliënt goed kennen, de risico’s breder kunnen inschatten dan enkel de vraag die jou wordt gesteld. Daarvoor is het noodzakelijk dat je branchekennis hebt maar ook weet wat de dilemma’s van je cliënt zijn. Hoe wordt er vanuit de cliënt gedacht en op welke wijze heeft hij ook iets aan de adviezen. Wat kan er structureel beter om bepaalde juridische cases überhaupt niet meer te hebben.

Wat betekent dit voor jou? 

Dat betekent dat wij op zoek zijn naar mensen die in staat zijn naast juridisch ook strategisch te adviseren. Creatieve juridische en strategische denkers die op betrokken wijze naast hun cliënt gaan staan en oog hebben voor structurele oplossingen. Op die wijze ontwikkelen we een duurzame relatie met de cliënt, waarbij jouw toegevoegde waarde evident is.