Advocaat personen- en familierecht

Waarom kiest u voor een advocaat personen- en familierecht?

Een echtscheiding is vaak een zeer emotioneel proces. Een gevecht tussen gevoel en verstand, waarbij veel op het spel staat. Dit weten onze personen- en familierecht advocaten als geen ander. In deze emotioneel uitdagende tijden staan onze advocaten klaar om u op professionele wijze te begeleiden. Wij bieden helderheid in complexe situaties. Een advocaat personen- en familierecht maakt samen met u afspraken over alimentatie, een regeling voor de kinderen en over de verdeling of afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Een advocaat personen- en familierecht adviseert u op persoonlijke en deskundige wijze en voorkomt dat u achteraf voor verrassingen komt te staan.

Een advocaat personen- en familerecht is bevoegd om u te vertegenwoordigen in rechtszaken. Advocaten zijn uitgerust om uw belangen te behartigen in juridische procedures en kunnen indien nodig gerechtelijke stappen ondernemen. U kunt ook kiezen voor een mediator. Onze advocaten zijn ook opgeleid tot mediator. 

Mediator

Een scheidingsmediator zorgt ervoor dat (ex) partners samen in overleg gaan om tot afspraken te komen waar beide partners achterstaan. De mediator zorgt ervoor dat u beiden dezelfde informatie krijgt en dat ieders wensen en standpunten aan bod komen. Ook de belangen van eventuele kinderen neemt zij mee. De mediator begeleidt u van begin tot eind en stelt uiteindelijk ook het convenant en het ouderschapsplan op. Tevens zorgt de mediator voor de juridische afhandeling, zoals inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgelijke stand. Een mediation kan de relatie met je ex-partner na de scheiding vaak goed houden en omdat je vaak sneller tot afspraken komt, is een mediation vaak ook voordeliger. Een advocaat personen-  en familierecht kan u van meer informatie voorzien.

Onze advocaat personen- en familierecht kijkt met een zakelijke blik naar uw problemen, maar houdt hierbij rekening met de gevoeligheden van beide partijen. 

Een advocaat personen- en familierecht helpt u bij:

 • verzoek tot echtscheiding;
 • afwikkeling huwelijkse voorwaarden;
 • mediation en de vastlegging van afspraken
 • kinder- en partneralimenatie;
 • opstellen ouderschapsplan door een advocaat personen- en familierecht;
 • boedelverdelingen;
 • bewindvoering en mentorschap;
 • omgangsregelingen;
 • naamswijzigingen;
 • ouderlijk gezag en voogdij;
 • gezagskwesties en uithuisplaatsingen;
 • erfkwesties.

In een eerste gesprek kunnen onze advocaten samen met u bespreken welke wensen u heeft en hoe wij u het beste van dienst kunnen zijn. Wilt u graag juridische bijstand van een advocaat personen- en familierecht of wilt u liever een mediation-traject door een van onze advocaten. In beide gevallen kunnen wij u van dienst zijn. Wij leggen u graag uit wat de verschillen zijn en wat u in uw geval het beste kunt doen. Voor vragen of advies kunt u direct contact opnemen met één van onze specialisten: Veronique Wegter en Ellen Leentjes. Zij adviseren u graag.

Blogs, bibliotheek en publicaties

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.