Fenor B.V. - Persbericht nieuwe energieleverancier

Klanten van FENOR gaan over naar Budget Energie                                      

Beste klant van FENOR,

In de afgelopen weken heeft de curator van FENOR geprobeerd overeenstemming te bereiken met een nieuwe energieleverancier en dit is gelukt. De curator heeft overeenstemming bereikt met een nieuwe energieleverancier, namelijk Budget Energie. Alle klanten van FENOR gaan over naar Budget Energie.

Budget Energie is een gerenommeerde energieleverancier in Nederland die zich richt op het leveren van groene stroom en gas aan haar klanten. Budget Energie heeft een eigen persbericht gepubliceerd, zie het bericht hieronder. Over de overgang van alle klanten naar Budget Energie is overleg geweest met de Autoriteit Consument en Markt. Wellicht heeft u via diverse berichten al gelezen over deze overgang. In deze e-mail leest u wat dit voor u betekent.

Wat betekent deze overgang voor u?

De curator en Budget Energie hebben overeenstemming bereikt in de zogenaamde vensterperiode, met als gevolg dat de levering van uw energie automatisch wordt overgezet naar Budget Energie. De feitelijke (technische) overgang van alle klanten van FENOR naar Budget Energie zal plaatsvinden op 30 december 2021. Voor u houdt dit in dat uw energieleverancier (voor stroom en/of gas) per 30 december 2021 Budget Energie is. Uiterlijk 30 december 2021 ontvangt u van Budget Energie een e-mail met meer informatie over de overgang. Uiterlijk 7 januari 2022 zal Budget Energie u uw nieuwe contractvoorwaarden toesturen. Indien u over de contractvoorwaarden vragen heeft dan verzoek ik u vriendelijk de e-mail van Budget Energie af te wachten en – mocht u dan nog altijd vragen hebben – daarna contact op te nemen met Budget Energie. Het heeft geen zin om voorafgaand aan dit bericht contact met FENOR, de curator en/of Budget Energie op te nemen.

De curator heeft in goed overleg met Budget Energie afspraken gemaakt over een zorgvuldige en juiste overgang van alle klanten van FENOR naar Budget Energie. De komende dagen zal dit worden uitgevoerd. Dit gaat voor u volledig automatisch. U hoeft hiervoor niets te doen. U krijgt op de gebruikelijke wijze stroom en/of gas geleverd. Door een overgang van alle klanten van FENOR naar Budget Energie bent u verzekerd van een goede energieleverancier. De curator hoopt dat u met Budget Energie een duurzame relatie opbouwt. Als gevolg van de huidige marktomstandigheden kunt u geconfronteerd worden met hogere tarieven. Vanwege het faillissement van FENOR is dit niet te voorkomen. Wel heeft de curator met Budget Energie afspraken kunnen maken voor de levering van gas, met als gevolg dat Budget Energie voor klanten met een vast contract voor gas een voordeliger gastarief kan aanbieden dan op dit moment beschikbaar is in de markt.

De curator zal in de komende periode voor u een eindafrekening opstellen van de door u van FENOR afgenomen energie. Deze eindafrekening wordt u per mail toegezonden.

Mocht u over deze e-mail vragen hebben, dan verwijs ik u naar https://yspeert.nl/faillissementsverslagen/fenor-b.v./ voor meer informatie. Eventuele vragen aan de curator kunt u mailen naar fenorenergie@yspeert.nl.

Met vriendelijke groet,


De curator mr. H.C. Lunter

Yspeert advocaten

www.yspeert.nl

---

PERSBERICHT Budget Energie:

Budget Energie neemt noodlijdende energieleverancier Fenor met ruim 35.000 klanten over

Klanten worden overgenomen per 30 december 2021

Amsterdam, 28 december 2021 - Budget Energie, de 4e energieleverancier van Nederland en onderdeel van Budget Thuis, neemt per 30 december 2021 energiebedrijf Fenor over. Het gaat daarbij om een overname van ruim 35.000 klanten (zakelijk en particulier). Medewerkers van het bedrijf wordt een baan aangeboden. Door de hoge prijzen voor gas en elektriciteit op de huidige energiemarkt is Fenor in de financiële problemen geraakt. Nadat Fenor de ACM op de hoogte heeft gesteld, zijn de leveringsvergunningen voor gas en elektriciteit ingetrokken per 17 december.

De klanten van Fenor worden met ingang van 30 december 2021 overgenomen door Budget Energie. Budget Energie levert samen met NLE (ook onderdeel van Budget Thuis) momenteel aan 700.000 klanten 100% groene stroom en gas. Daarnaast heeft Budget Thuis nog ongeveer 300.000 klanten met een abonnement voor internet, tv en/of mobiele telefonie.

De overname door Budget Energie biedt de klanten van Fenor zekerheid van levering. In eerste instantie krijgen zij een variabel tarief. Door afspraken met de gasleverancier ontvangen klanten met een vast contract voor gas een voordeliger gastarief dan op dit moment beschikbaar is in de markt.

Klanten worden in de komende dagen door Fenor en Budget Energie geïnformeerd over de overname.