introductie

Een goede gezondheid is voor iedereen van levensbelang. Maar niet alleen daarom staat gezondheidszorg hoog op de politieke agenda. De overheid probeert al meer dan dertig jaar grip te krijgen op de kosten ervan. Ze bemoeit zich – tegenwoordig samen met zorgverzekeraars – steeds meer met de inhoud. Hierdoor gaan wet- en regelgeving geregeld op de schop, wat een grote impact heeft op de hele sector en dus ook op u.

Als patiënt, zorgverlener of zorginstelling loopt u geregeld aan tegen veranderingen in de gezondheidszorg. Dikwijls hebben die juridische consequenties, die niet eenvoudig zijn te overzien, want de zorgsector is een wereld op zich. Complex, divers en dynamisch.

Juridisch gezien vraagt dit om specialisten die de gezondheidszorg van haver tot gort kennen. Om advocaten die vertrouwd zijn met het krachtenveld en die de taal van de beroepsgroep spreken. Deze specialisten heeft Yspeert advocaten in huis; juristen die al jaren uitsluitend actief zijn in de zorgsector.

Hieronder een overzicht van vragen die u heeft gesteld aan onze specialisten:

  • Er is een tuchtklacht tegen me ingediend, wat moet ik doen?
  • Als bestuur van een zorginstelling wil ik een cliënt de deur uit zetten, kan dat?
  • Ik wil mijn praktijk verkopen, kunt u me helpen?
  • Ik wil een privé kliniek starten, maar moet ik aan denken?
  • Ik heb een conflict met mijn maten, kunt u me bijstaan?
  • De inspectie is langs geweest en dreigt met verscherpt toezicht, waar moet ik op letten?

Zorgrecht advocaat

Vrijblijvend kennismaken?

Wij maken graag vrijblijvend kennis met u en uw bedrijf. Belt u ons op 050 314 42 80 of ga direct naar het contactformulier, dan krijgt u binnen een werkdag een reactie.

Naar contact