Yspeert oudejaarsblog - ‘The Show Must Go On’ (Queen)

  • event31-12-2020
  • schedule09:50
  • timer3 minuten

Onze oudejaarsblog van vorig jaar begon met de volgende tekst: “Het einde van het jaar is een periode van tradities: de kerstboom, het familiegebeuren rond die kerstboom, een oliebol en een oudejaarsconference. Om bij dit gemoedelijke gevoel aan te sluiten houden wij de traditie van een oudejaarsblog in ere.”

Hoe anders verloopt het dit jaar, door het Covid-19 virus en de maatregelen die hiermee gepaard gaan. Kerst en oud en nieuw mag alleen in beperkte kring gevierd worden, geen vuurwerk, maar wat gelukkig nog steeds doorgaat is de Top 2000. Wel met inachtneming van de coronamaatregelen. Dus geen live publiek, maar huiskamers in beeld via Zoom.

Zoomen, Skypen, Microsoft Teams, bijna iedereen heeft hier dit jaar mee te maken gehad. Zelfs de rechtspraak ging digitaal. Vanaf half maart moest een ieder die dit kon, zoveel mogelijk thuis werken. In een ommezwaai van ‘9 to 5’ (Dolly Parton) op kantoor naar 9 to 5 thuis. Korte tijd later gingen de scholen dicht. Het was ineens, ‘Schools Out’ (Alice Cooper). Arbeidsrechtadvocaten draaiden overuren in deze periode. Bij werkgevers kwamen er allerlei vraagstukken op arbeidsrechtelijk gebied, helemaal na de invoering van de NOW-regeling.

Doordat er minder ‘Traffic’ (DJ Tiësto) is, zijn er minder ongelukken. Mensen schaffen massaal huisdieren aan (‘Year Of The Cat’, Al Stewart) vanwege het vele thuis zijn. ‘Ode To My Family’ (The Cranberries) wordt ineens een stuk toepasselijker.

Tegen de zomerperiode werd alles weer wat ‘normaler’. De scholen gingen weer open, sporten mocht weer, het werd drukker op de weg en er werd aan een ‘Holiday In Spain’ gedacht (Bløf & Counting Crows). Ook dit bracht weer drukte met zich mee voor onder andere de arbeidsrechtadvocaten, want wat te doen als een werknemer ziek terugkomt van vakantie als gevolg van corona? Moet er dan loon betaald worden?

Ook de huurrechtpraktijk merkt de gevolgen van corona. Het is spitsuur, met name op de zakelijke markt. De saamhorigheid is echter groot. Er worden veel regelingen getroffen tussen huurders en verhuurders en als er toch geprocedeerd wordt, dan houden de rechters rekening met de bijzondere situatie waarin ondernemers verkeren.

Helaas blijken tijdens de ‘November Rain’ (Guns N’ Roses) de coronabesmettingen weer toe te nemen. De steunmaatregelen zoals de NOW en de Tozo zijn inmiddels voor de derde keer verlengd. Recentelijk zitten we zelfs weer in een lockdown. Voor sommigen betekent dit ‘Bloed, Zweet en Tranen’ (André Hazes).

We gaan het jaar ook anders uit dan we het ingegaan zijn. Geen ‘Firework’ (staat dit jaar ook niet in de Top 2000) en geen oud en nieuw-feesten. Dit leidt op sommige plekken al tot ongeregeldheden. Verschillende burgemeesters stellen dan ook noodverordeningen in om de rust te bewaren. Hopelijk wordt het gauw weer ‘Calm After The Storm’ (Common Linnets).

Onze eindejaarsblog is dit jaar dus iets meer ‘Black’ (Pearl Jam), maar toch overheerst een ‘Feeling Good’ (Muse). Dankzij goede digitale voorzieningen kunnen wij zonder problemen thuiswerken en goed contact houden met zowel onze cliënten als collega’s. En onze visie: “Niet je punt willen maken maar de beste oplossing bieden”, hebben wij goed in de praktijk kunnen brengen. Voor sommige collega’s was het regelmatig ‘A Hard Day’s Night’ (The Beatles), maar wij hebben onze cliënten in deze periode onveranderd met adviezen en oplossingen kunnen bijstaan.

Kortom, 2020 was een ‘Rollercoaster (Danny Vera), maar we kijken uit naar de ‘Wonderful Days’

(Charly Lownoise en Mental Theo) van 2021. Eén van onze jaarlijkse goede voornemens is het plaatsen van een wekelijkse blog. Dit blijven wij ook in 2021 doen. Wilt u de blogs van het afgelopen jaar teruglezen? Dit kan hier.

Rest mij als laatste u namens alle collega’s van Yspeert advocaten een ‘Happy New Year’ (ABBA) te wensen.

‘The Show Must Go On’ (Queen)!

Karin Kamps

Geschreven door:

Karin Kamps

Karin studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met keuzevak Letselschade en Beroepsziekten. Karin is advocaat sinds 2005 en heeft daarvoor als jurist gewerkt. Karin heeft de LSA/Grotius specialisatieopleiding Personenschade afgerond en is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Zij is tevens lid van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Hoogeveen.
Karin Kamps LSA letselschade advocaat

Karin studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met keuzevak Letselschade en Beroepsziekten. Karin is advocaat sinds 2005 en heeft daarvoor als jurist gewerkt. Karin heeft de LSA/Grotius specialisatieopleiding Personenschade afgerond en is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Zij is tevens lid van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Hoogeveen.
Karin Kamps LSA letselschade advocaat

Neem contact op

Klik hier voor het het privacybeleid van Yspeert advocaten n.v.