‘Niet je punt willen maken, maar de beste oplossing bieden’

Yspeert advocaten combineert hoge kwaliteit met oplossingsgericht handelen. Wat is de toegevoegde waarde van onze diensten, daar gaat het onze opdrachtgevers om.

In de zakelijke dienstverlening moet je altijd je toegevoegde waarde kunnen laten zien in verhouding tot de case en het belang. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar juristen benaderden een vraagstuk graag (enkel) vanuit de wetenschap.

Met Yspeert advocaten hebben we jaren geleden een hele bewuste keuze gemaakt. We lieten de traditionele werkwijze van een advocatenkantoor achter ons. Geen opgetelde som van individuele praktijken, maar een samenwerkende organisatie met een duidelijke visie op de toekomst van de advocatuur en de zakelijke dienstverlening.

Wij luisterden naar de cliënten. Zij zagen advocaten als noodzakelijk kwaad tegen een hoge prijs. We bedachten samen met onze cliënten hoe we het beter konden doen.

Cliënten willen graag betalen voor oplossingen die hun daadwerkelijk verder helpen. De advocaat als juridische informatieverstrekker verdwijnt. Advocaten schuiven steeds meer op naar strategisch adviseur met een juridische bril. Soms adviseert hij/zij strategisch over een bepaalde casus, maar vaak ook breder ten aanzien van de onderneming of instelling.

Bij Yspeert geloven wij dat het belangrijk is dat je het speelveld van je opdrachtgevers kent en weet welke consequenties bepaalde keuzes hebben. Wij vormen brancheteams waarmee we de actualiteiten kennen en ook het speelveld beter in kaart hebben. Wij stellen ons, in relatie tot de klant, voortdurend de vraag: ’Hoe is de organisatie voortaan in staat om dit probleem te voorkomen of zelf op te lossen? Dan ontwikkel je een duurzame relatie samen met je opdrachtgever. We verhogen graag het (interne) kennisniveau bij onze opdrachtgevers door mensen op te leiden.

Structureel in plaats van incidenteel. Proactief in plaats van reactief. Van dossiergericht denken naar bedrijfsprocesgericht denken. In de afgelopen jaren zijn we steeds minder in de rechtbank te vinden. De kosten van een procedure zijn vaak hoog en de uitkomst is niet altijd voorspelbaar. Als het moet dan doen we dat op hoogste niveau, met ervaren procesadvocaten.

Deze verschuiving betekent ook een andere selectie op “skills” van onze juristen. Wij geloven erin dat iedereen moet doen waar hij goed in is en met een samenwerkend team kan dat ook. Wel zal de advocaat van de toekomst creatieve oplossingen moeten kunnen bieden op het hoogste niveau met daarbij interesse voor het hele “omveld” van de opdrachtgever. Wij hebben daarop voorgesorteerd, zowel in ons aannamebeleid als in talentontwikkeling. Aldus Ruth Pruim, bestuurder.

Kennis maken met de advocaten of juristen van Yspeert?

Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvende kennismaking. U kunt een e-mail sturen naar info@yspeert.nl of bellen met 050-314 42 80.