mr. D.V. (David) Orvalho

‘Schade kun je altijd beperken’

Schade kun je lang niet altijd voorkomen, maar je kunt schade altijd beperken. Zeker bij grotere en meer complexe kwesties is het prettig dat je daarbij een bliksemafleider kunt inschakelen, iemand met verstand van zaken die niet bang is om zijn nek uit te steken. Wat gebeurd is, is gebeurd. Het gaat om wat je vervolgens doet om het op te lossen.

In hectische en stressvolle situaties rustig blijven, maar wel doen wat nodig is. Het is een rol die mij goed past en die ik graag vervul. Als voormalig profwielrenner ben ik ook gewend om onder druk te presteren. Om te voorkomen dat geschillen onnodig escaleren is het daarbij enorm belangrijk om op een respectvolle en duidelijke manier te (blijven) communiceren.

David studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisaties Contractenrecht en Consumentenrecht. Hij bekleedde diverse bestuurlijke functies. David was advocaat(-ondernemer) in Amsterdam en werkte daarvoor als jurist bij onder meer een multinational in de retail en op de afdeling Bouw & Infra van een grote assurantiemakelaar.

Publicaties van David

Publicaties van David Orvalho