Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

Yspeert advocaten is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil daaraan een wezenlijke bijdrage leveren. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is dan ook vast onderdeel van de bedrijfsvoering. MVO richt zich op een balans tussen drie basisprincipes: People, Planet en Profit.

 

People

De mensen van Yspeert spelen een sterke positieve rol in de maatschappij door middel van hun betrokkenheid bij diverse sociale, culturele of maatschappelijke ondernemingen. Naast hun werkzaamheden bij Yspeert faciliteert Yspeert graag dat medewerkers in bestuurlijke of toezichthoudende rollen betrokken zijn. Mensen van Yspeert zijn o.a. betrokken bij:

Revalidatie Friesland, Stichting de Lawei, Stichting Maatschappelijke Onderneming Smallingerland, Investeringsfonds Groningen, Werkvoorzieningsschap Caparis, Stichting Ronald McDonald, Oranjevereniging, Stichting Odensehuis, PeerGroup, Fonds Ondernemend Groningen, Stichting Help Direct, Stichting Sociaal Goud.

 

Planet

Yspeert is recent met de vestiging Groningen in een gasloos bedrijfspand getrokken. Tevens zijn we volop bezig het pand energie neutraal te maken, o.a. door middel van te investeren in energiebesparing en hebben we alle verlichting in het pand omgezet naar led verlichting, inclusief de reclameverlichting. Daarnaast loopt er een project voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het pand. Yspeert kent ook alledaagse aanpassingen, zoals een duurzaam printbeleid en het gebruik van eco-schoonmaakmiddelen.

 

Profit

Yspeert steunt verschillende liefdadigheidsorganisaties en sociale ondernemingen.

Yspeert advocaten steunt:

  • Het Houten Huis,  is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. Zij brengen theater binnen het onderwijs. Theater dat kinderen en jongeren stimuleert in creativiteit, empathie, expressie en creativiteit
  • Stichting Karangbungoo, deze stichting stimuleert het basisonderwijs in Gambia
  • Stichting Help Direct, onderwijs en sanitaire voorzieningen in Sri Lanka

Bij verschillende kennisinstellingen delen wij onze kennis door onbezoldigd gastcolleges te verzorgen. Dat doen wij bij o.a. de Hanzehogeschool in Groningen, NHL Stenden in Emmen en Leeuwarden,  verschillende middelbare scholen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en de Rijksuniversiteit in Groningen.

Daarnaast geven collega’s van Yspeert advocaten regelmatig lezingen aan startende ondernemers en studenten tijdens bijeenkomsten die voor deze groepen georganiseerd wordt.

Tenslotte ondersteunen we Stichting Lutje Geluk met een Sinterklaasactie.