ICT | Online

Inmiddels zijn ze bekend en berucht: de IT-projecten die uiteindelijk na vele maanden en soms jaren van implementatie mislukken. De kosten zijn vaak vele malen hoger dan de baten. Om dit soort excessen te voorkomen, probeert Yspeert advocaten al in het voorstadium van IT-projecten betrokken te zijn bij de advisering. Wordt er een deugdelijk contract gesloten? Bij wie rusten de intellectuele eigendomsrechten? Wordt er een licentie verstrekt? Wat staat er in de Service Level Agreement? Wat is er geregeld omtrent privacy? Omdat aan het begin van IT-project nu eenmaal lang niet alles kenbaar is en omdat een project in beweging is, adviseren we onze klanten gedurende het hele implementatieproces.

Het ICT recht omvat verschillende rechtsgebieden, bijvoorbeeld het algemeen verbintenissen- en contractenrecht, privacyrecht en intellectueel eigendomsrecht. Met de komst van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) dient er bovendien expliciet rekening te worden gehouden met de privacyaspecten bij het ontwerpen van bijvoorbeeld software (privacy by design).

 

Met welke onderwerpen kunt u in het ICT recht zoal te maken krijgen?

  • Software;
  • Broncode;
  • Escrow;
  • Privacy;
  • Service Level Agreement (SLA);
  • Licenties;
  • IT-contracten;
  • E-commerce;
  • AVG.

 

Waarom kiest u voor Yspeert advocaten?

Wij adviseren, onderhandelen, procederen en maken of beoordelen overeenkomsten op het gebied van het ICT recht. Indien u met dit onderwerp te maken krijgt, raden wij u aan om zo spoedig mogelijk met ons contact op te nemen. Bijvoorbeeld als u van plan bent om een IT-contract te sluiten, als u vastloopt in een IT-project, als u de maker bent van software en deze software wilt verkopen en licenties wilt afgeven of als u een geschil krijgt over een van de onderwerpen met betrekking tot het ICT recht. Wij raden u aan om in een vroeg stadium contact met ons op te nemen: voorkomen is beter dan genezen.

 

Waar kunnen we u nog meer mee helpen?

Als klant van Yspeert advocaten bent u van harte welkom op onze academies over diverse actuele onderwerpen. Wij delen veel van onze kennis kosteloos met u in academies of blogs, zodat u voldoende weet om zelf weer verder te kunnen. We willen voor u op laagdrempelige wijze een gesprekspartner zijn: voor grote en klein kwesties waar u tegenaan loopt. We zullen u te allen tijde ontzorgen.

 

 

Bourguignon

"Yspeert heeft in het verleden ons vooral geholpen bij contractzaken, ontslagzaken en ICT (datalekken). De aanpak van Yspeert zou ik willen omschrijven als:  Persoonlijk, laagdrempelig; alle..."

Bourguignon

Lees meer

Sealteq

"Ze zijn extern, maar ze gedragen zich alsof ze intern zijn. Dat is erg waardevol voor ons. Daarnaast is het belangrijk dat ik te allen tijden kan sparren met mijn contactpersoon. Ook buiten..."

Sealteq

Sealteq

Lees meer

365werk

"Ik heb de dienstverlening als zeer prettig ervaren. Heel pragmatisch, flexibel, kundig maar ook begripvol naar hoe het werkt in een commerciële contractonderhandeling met een grote klant. Kortom een..."

365werk

Lees meer

Blogs, bibliotheek en publicaties voor ICT | Online

Uw eerste aanspreekpunt:

Sander Vos

Sander is sinds 2007 actief als advocaat en curator. Hij heeft als curator vele faillissementen behandeld en afgewikkeld en heeft als advocaat ruime (proces)ervaring op het terrein van het goederen- en verbintenissenrecht. Sander heeft met name veel ervaring met het opstellen en beoordelen van contracten, het aangaan en afwikkelen van financieringen en het vestigen en uitwinnen van zekerheden (zoals borgtochten, pandrechten en hypotheekrechten). Daarnaast begeleidt Sander doorlopend aandeelhouders bij zowel het opstarten als ontvlechten van samenwerkingen en adviseert hij veel over herstructureringen en overnames.

050 207 16 20 +31 (0) 6 558 945 77 s.vos@yspeert.nl