AVG

Elke organisatie dient verantwoord met persoonsgegevens om te gaan. Wat onder persoonsgegevens valt en wat precies verantwoord is wordt vanaf 25 mei 2018 door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bepaald. Om aantoonbaar de controle te houden over de persoonsgegevens die door uw organisatie worden verzameld is het van belang om een aantal middelen in uw organisatie te realiseren.

Van ondernemingen wordt verwacht dat zij actief maatregelen treffen om de beveiliging van persoonsgegevens te waarborgen, privacyrechten eerbiedigen en datalekken melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Yspeert advocaten wordt veel gevraagd naar de impact van deze nieuwe wetgeving. De impact op de bedrijfsvoering is aanzienlijk en daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de AVG en na te gaan wat die voor u betekent.

Handleiding AVG

Wij hebben speciaal voor onze relaties de Handleiding AVG opgesteld. Ons team helpt u graag een stap verder bij de voorlichting over en implementatie van de AVG. Klik hier voor de handleiding AVG.

Belangrijke bronnen

Rijksoverheid
www.rijksoverheid.nl

Autoriteit Persoonsgegevens
www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Ondernemersplein
www.ondernemersplein.nl

Academies

Regelmatig verzorgen wij informatieve academies over de AVG waar u terecht kunt met al u vragen. De actuele academy agenda kunt u bekijken op deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via academy@yspeert.nl.

Blogs

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor alle denkbare stappen kunnen wij de volgende stukken voor u opstellen:

  • verwerkersovereenkomsten
  • privacy beleid
  • geheimhoudingsverklaring
  • policy datalekken
  • wachtwoordenbeleid

Daarnaast kunnen wij al deze documenten ook aanpassen naar uw organisatie. U krijgt met deze aanpassingen een stuk dat voor uw organisatie op maat is gemaakt.

Mocht uw organisatie al beschikken over een op maat gemaakte overeenkomst of algemene voorwaarden, dan kunnen wij deze ook beoordelen en aanpassen aan de privacy wet- en regelgeving.

Naast alle voorzorgsmaatregelen om de persoonsgegevens te beschermen kan het voorkomen dat het toch fout gaat. Ook in deze gevallen kunt u ons inschakelen. Wij staan u graag bij als:

  • u wordt geconfronteerd met een datalek;
  • een betrokkene zijn privacyrechten uitoefent en/of een procedure tegen u start;
  • u wordt geconfronteerd met een maatregel of boete van de AP en/of de AP een procedure tegen u start;
  • u een lezing over de AVG wilt;
  • u specifieke vragen heeft over de AVG.

U staat er niet alleen voor. Neem dus gerust contact met ons op voor advies.

Onze specialisten

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen? Onze specialisten helpen u graag verder.

 
Mart Dijkstra                  Hillie Lunter

Mart en Hillie zijn beide lid van Vereniging Privacy Recht.