Actualiteiten Bouw- en Omgevingsrecht | Online

‘Actualiteiten Bouw- en Omgevingsrecht | Online’

Yspeert advocaten nodigt u van harte uit voor de online academy: “Actualiteiten Bouw-en Omgevingsrecht op dinsdag 30 november 2021 via Zoom.

In verband met de huidige situatie rondom de coronamaatregelen zijn wij helaas genoodzaakt de fysieke academy niet door te laten gaan en zullen wij de academy digitaal aanbieden.

In deze academy gaan wij in op actualiteiten zoals:

  • De (nieuwe) Omgevingswet en de gevolgen voor de bouwsector; 
  • De invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen;
  • De invoering van de UAV-GC 2020;

De Omgevingswet zal veranderingen met zich brengen. Bouwregels en gebruiksregelsvoor bouwwerken zullen gaan wijzigen. Dit geldt zowel voor de wijze waarop ze worden vastgesteld als de inhoud van die regels.

Met de wijziging van de Omgevingswet zal ook de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking treden. De Wkb heeft als doel om de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren. De inwerktreding heeft bijvoorbeeld ingrijpende gevolgen voor het bouwproces en de aansprakelijkheid van aannemers.

Ook de UAV-GC 2005 (de 'Uniforme Algemene Voorwaarden voor Geïntegreerde Contractvormen 2005') zal worden geactualiseerd. Er ligt inmiddels een concept: de UAV-GC 2020. Wij bespreken met u (kort) de belangrijkste wijzigingen.

De academy heeft een hoog praktisch gehalte en bevat veel tips waarmee u als aannemer, bouwer en opdrachtgever in de dagelijkse praktijk uw voordeel kunt doen. Uiteraard is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

De academy wordt online gegeven door Wouter Leerink en Elzelou Grit. Wouter is gespecialiseerd in het civiele bouw-, contracten- en ondernemingsrecht. Elzelou is gespecialiseerd in het publieke bouw-, omgevings- en algemeen bestuursrecht. 

Spreker(s)

Wouter Leerink deed de Master privaatrecht en ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 heeft Wouter zich bij Yspeert gespecialiseerd in het bouw-, contracten- en ondernemingsrecht.

Elzelou Grit studeerde Nederlands Recht (cum laude) specialisatie Staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkte bij twee (middel)grote advocatenkantoren in Noord-Nederland en bij een bestuursrechtelijk en bestuurskundig onderzoeks- en adviesbureau voor overheden. Elzelou volgde de specialisatieopleiding Omgevingsrecht (voorheen ruimtelijke ordening en milieu) aan de Grotius Academie in Nijmegen.

Programma

15.30 uur      Start academy

16.30 uur      Eindtijd academy

17.00 uur      Gelegenheid tot napraten

17.30 uur      Afsluiting

Datum en locatie

De academy wordt op de vestiging van Yspeert advocaten georganiseerd in:

  • Dinsdag 30 november 2021 aan de Online te via Zoom
  • aan de te
  • aan de te

Aanmelden

Aanmelden voor deze academy kan door een e-mail te sturen naar academy@yspeert.nl o.v.v. Online Academy Actualiteiten Bouw -en Omgevingsrecht . Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden. U ontvangt een zoomlink per e-mail.  

Academy op locatie?
Wij geven regelmatig dit soort academies (op locatie), benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

 

Details Academy

Datum:

Dinsdag 30 november 2021

Tijd:

15.30 - 17.30

Locatie:

via Zoom, Online

Programma

15.30 uur

Start academy

16.30 uur

Eindtijd academy

17.00 uur

Gelegenheid tot napraten

17.30 uur

Afsluiting

Locatie via Zoom

Deze academy wordt georganiseerd op Dinsdag 30 november 2021 via Zoom, Online | Bekijk op Google Maps

Locatie

Deze academy wordt georganiseerd op , | Bekijk op Google Maps

Locatie

Deze academy wordt georganiseerd op , | Bekijk op Google Maps

Academy op locatie?

Wij geven regelmatig dit soort Academies (op locatie), benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Naar contact

Contactpersoon voor deze Academy

Wouter Leerink

Wouter Leerink deed de Master privaatrecht en ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 heeft Wouter zich bij Yspeert gespecialiseerd in het bouw-, contracten- en ondernemingsrecht. Verder is Wouter actief als lid van de Junior Kamer Groningen (JCI), de Jongeren Commercieele Club Groningen (JCC), de Commercieele Club Groningen (CCG) en de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (Vbr-A).