Academy: ‘Ontslagrecht voor ambtenaren per 1 januari 2020’

Exclusief voor directie-,  managementleden, managers & medewerkers P&O/HRM die werkzaam zijn binnen de overheid organiseert Yspeert advocaten de academy

Ontslagrecht voor ambtenaren per 1 januari 2020”.

Op 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking. Kort gezegd komt het erop neer dat ambtenaren zoveel mogelijk dezelfde rechten (en plichten) krijgen als werknemers in het bedrijfsleven. Net als voor werknemers in het bedrijfsleven gaat per 1 januari a.s. voor de meeste ambtenaren het private arbeidsrecht gelden (in plaats van het bestuursrecht).

Wat betekenen deze veranderingen voor uw organisatie? Wat is nodig voor een rechtsgeldig ontslag, welke routes moeten daarvoor worden bewandeld en in hoeverre moeten interne processen daarop worden aangepast? Hoe luidt het overgangsrecht?

Deze en vele andere vragen zullen tijdens de academy uitvoerig aan bod komen. U krijgt een volledig overzicht van het ontslagrecht zoals deze per 1 januari a.s. in uw organisatie van toepassing zal zijn, zodat u goed voorbereid bent op de wijzigingen en daarop kunt anticiperen.

De academy heeft een hoog praktisch gehalte en bevat veel tips en voorbeelden waarmee u in de dagelijkse praktijk uw voordeel kunt doen. Uiteraard is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Spreker
Tom Nicolai heeft jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht. Tom geeft regelmatig lezingen, behartigt de arbeidsrechtelijke belangen van veel organisaties, maar staat tegelijkertijd ook werknemers bij.

Praktisch
De academy vindt plaats op dinsdag 12 november a.s. op het kantoor van Yspeert advocaten aan de  Eemsgolaan 17 te Groningen.

Programma 
14.45 uur      Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur      Start academy
16.30 uur      Gelegenheid tot napraten

Voor wie
Deze academy is exclusief voor directie-, managementleden, managers & medewerkers P&O/HRM die werkzaam zijn binnen de overheid.

Deze academy is onlangs geweest.

Deze academy is onlangs geweest.

Academy op locatie?

Wij geven regelmatig dit soort Academies (op locatie), benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Naar contact

Programma

Sprekers