Gezondheidsrecht

 

Het gezondheidsrecht is een van de meest dynamische rechtsgebieden. Het houdt zich bezig met de rechten van patiënten en zorgverlener, maar ook met de kwaliteit van de zorg en de aansprakelijkheid. Het rechtsgebied vergt specialisten die thuis zijn in de zorg en die dagelijks hun kennis in de veranderende zorgwereld “updaten”.

Onze advocaten houden zich dagelijks bezig met adviezen ten aanzien van zorgcontracten, productieafspraken met zorgverzekeraars, maar ook met maatschapsconflicten en adviezen omtrent governance en juridische structuren. Zij staan u bij in tuchtzaken, weten alles van problematiek rondom de registratie van artsen en zorgverleners. Voorts weten zij hoe om te gaan met calamiteiten. Ook vraagstukken ten aanzien van medezeggenschap behoren tot de praktijk.

Uw eerste aanspreekpunt:

Aanspreekpunt

Kristien Croezen

Kristien studeerde Nederlands recht aan de RUG (specialisatie privaatrecht) en in de tussentijd ook HBO-rechten (bestuursrecht en privaatrecht) aan de Hanzehogeschool Groningen. Voordat zij de advocatuur in ging, was zij onder meer griffier bij de sector civiel van de rechtbank Groningen. Kristien is met name actief op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht en het gezondheidsrecht. Zij deelt haar ervaringen en kennis graag door middel van het geven van lezingen en schrijven van blogs.